Annons

Boy konsthall intog gatorna

I veckan tog Inga Gerner Nielsen steget ut från Boy konsthall och genomförde en föreställning på gatorna i Bollebygd med hjälp av några andra performancekonstnärer.
Bollebygd • Publicerad 2 september 2018
My Catholic Fantasies som de ter sig på järnvägsbron i Bollebygd.
My Catholic Fantasies som de ter sig på järnvägsbron i Bollebygd.Foto: Privat

Föreställningen filmades och i lördags kunde de som inte varit med när den framfördes se den som en videoinstallation i Boy konsthall i samband med vernissagen på Inga Gerner Nielsens utställning.

Inga Gerner Nielsen är en performancekonstnär från Danmark som är konstnärsresident på Boy konsthall i augusti och september för att utveckla sitt verk ”My Protestant Origins & Catholic Fantasies”.

Inga Gerner Nielsen har konstnärsresidens på Boy konsthall.
Inga Gerner Nielsen har konstnärsresidens på Boy konsthall.Foto: Privat
Annons

Sedan 2007 har hon arbetat med olika grupper för att starta det hon kallar en ”åter-förtrollning” av vardagen. Hon kallar sitt arbete med verket en motrevolution och säger att hennes arbete inte handlar om protestantism eller katolicism som sådana, utan det är en ram för att kunna titta på nutida sekulär kultur och konst.

My Protestant Origin & Catholic Fantasies på Boy konsthall.
My Protestant Origin & Catholic Fantasies på Boy konsthall.Foto: Privat
En fantasi på järnvägsbron.
En fantasi på järnvägsbron.Foto: Privat
Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons