Annons

Bollebygdsrånare fick åtta år

Den 24-årige man som rånade Swedbanks kontor i Bollebygd i början av året har dömts till åtta års fängelse.
Bollebygd • Publicerad 18 juli 2008

Domen avkunnades vid Göteborgs tingsrätt i dag. Mannen döms för att ha rånat sammanlagt tre banker och två närbutiker.

Det var strax före stängningsdags, klockan 17.56, en av årets första dagar som mannen slog till mot bankkontoret i Bollebygd. Han var maskerad och hotade personalen med en pistolattrapp. Bytet blev drygt 32000 kronor.

Annons

Inne i lokalen fanns ett tiotal personer, men ingen skadades fysiskt.

Rånaren hade en medhjälpare som väntade i bilen utanför kontoret. Denne man, en 32-åring, dömdes till 3,5 års fängelse för rån och häleri.

24-åringen dömdes även för att ha försökt att råna två banker, Tjörns Sparbank i Myggenäs och Swedbanks kontor på Wieselgrensplatsen i Göteborg där han greps efter att ha övermannats av en kund. Andra banker och affärer han rånat är Nordea på Angereds torg i Göteborg, SEB på Brahegatan i Göteborg samt och två närbutiker på Hisingen.

Hans egen förklaring till varför han begick rånen är att han behövde pengar till narkotika. Rånen och rånförsöken begicks under perioden den 10 januari till den 22 februari i år.

Rånet mot Swedbank den 10 januari var inte första gången som Bollebygd utsatts. Den 20 november 2003 sprängdes Föreningssparbankens uttagsautomat och våren 2001 rånades en ensam kassörska i Konsum. Den 14 december 2000 slog rånare till mot postkontoret i Rävlanda och försvann i en stulen bil.

BT/TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons