Annons

Bollebygd kan inte erbjuda djurfoder

Bollebygds kommun har nu gått igenom vilka gräsytor som finns i kommunen och kommit fram till att det inte finns några slåtterytor att erbjuda till djurägare som söker foder.
Bollebygd • Publicerad 15 juli 2018
Foto: Anne Engström/Arkiv

Häromdagen berättade BT att Bollebygds kommun var bland dem som kunde tänka sig att erbjuda mark för slåtter om det krävdes. Men nu har kommunen kommit fram till att det inte går. Skälet är helt enkelt att alla ytor som kommunen äger, som kan användas för slåtter, är utarrenderade.

Kommunen har även tittat på läget för vattenförsörjningen. Det är inga problem än så länge med vattennivåerna, men kommunen uppmanar alla kunder med kommunalt dricksvatten att vara sparsamma med vattenförbrukningen i förebyggande syfte. Det innebär exempelvis att vattna sparsamt och inte använda slang eller vattenspridare, inte vattna gräsmattor och undvika att tvätta fasaden och bilen. Den som har egen brunn ansvarar själv för att vattnet räcker till.

Annons

Det finns även ett förbud från länsstyrelsen som omfattar alla kommuner i Västra Götaland och som innebär att man inte får ta vatten ur åar och små eller medelstora vattendrag. Förbudet innebär att det inte är tillåtet att pumpa upp vatten när vattentillgången är begränsad, eftersom det finns risk för skada på naturmiljön.

Torkan innebär också att det råder eldningsförbud i hela kommunen.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons