Annons

Bildextra: Glada miner på hattparty

Hattar i alla former och varianter fascinerar. Bollebygds Kulturförening inledde vårsäsongen med en välbesökt hattfrossa.
Bollebygd • Publicerad 27 januari 2010
Hattar i alla de former visades av bland andra Ulla Lyckestam, Kerstin Persson Bertheaud och Barbro Mattinen.
Hattar i alla de former visades av bland andra Ulla Lyckestam, Kerstin Persson Bertheaud och Barbro Mattinen.Foto: Karina Gustafson

Kulturföreningen hade bjudit in Kerstin Persson Bertheaud för att berätta om hattar och visa hattar.

Kerstin Persson Bertheaud berättade att hon har hattar i blodet. Hon började redan som tioåring att hjälpa sin mamma som hade hattaffär i 28 år.

Annons

Hon följde i mammans fotspår och har även gått några kurser för att lära sig mer om att göra hattar.

Kerstin Persson Bertheaud har alltid tyckt om att sy. När hon sätter sig vid symaskinen får hon en massa idéer och känner lust att hitta på olika saker.

Kerstin Persson Bertheaud åker ut till olika sällskap och ordnar hattpartyn, där man kan få prova hennes hattar helt utan köptvång. Hon kan även föreläsa om hattar som hos Bollebygds kulturförening.

Hon har målsättningen att aldrig göra två likadana hattar, utan varje bärare skall känna att hon är unik. Hon kan göra en liknande hatt om någon faller för en modell som redan sålts, men ändrar då alltid på något.

Efter att hon berättat om sitt arbete ställde medlemmar i kulturföreningen upp som mannekänger och visade de olika hattmodellerna och sedan släpptes publiken loss bland hattarna för att prova själva, till allmän förtjusning.

Till och med herrarna i sällskapet blev snygga i damhattar.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons