Annons

Aktiebolag passade Jörgen Olsson bäst

Jörgen Olsson i Bollebygd är en av alla dem som valt aktiebolagsformen för sitt företag.
Bollebygd • Publicerad 19 december 2008
Jörgen Olsson kaklar in ett badkar. Olsson & Hayward gör allt från att köra flyttlass till att kratta löv.
Jörgen Olsson kaklar in ett badkar. Olsson & Hayward gör allt från att köra flyttlass till att kratta löv.Foto: Anne Engström

Olsson & Hayward AB utför det mesta inom fastighets- och anläggningsbranschen och hushållsnära tjänster.

Jörgen Olsson och kompanjonen Jimmi Hayward startade sitt företag som enskild firma under namnet Hustomtens alltjänst och flyttservice. Det fungerade hyfsat att driva företaget i den formen så länge det bara var de två som jobbade i företaget.

Annons

– Men efter ett tag fick vi mer att göra och anställde två personer. Det började bli krångligt att dela på pengarna och hålla reda på fördelningen mellan oss. Ett aktiebolag blev mer praktiskt.

En nöjd kund på Särö erbjöd sig att hjälpa de två företagarna med registrering av ett aktiebolag och hitta en auktoriserad revisor.

– Han trodde på vår idé så han har även investerat en del i bolaget.

Hushållsnära tjänster har blivit ett begrepp på senare tid, men Olsson & Hayward har sysslat med det ett bra tag.

– Jag fick idén till företaget då jag jobbade som flyttgubbe, säger Jörgen Olsson. Alla kunder jag träffade behövde hjälp med diverse andra tjänster också i samband med flytten. Jag ville erbjuda en komplett lösning.

Det kunde handla om allt från att tapetsera ett rum, bygga en altan eller kratta löv.

– I princip gör vi allt utom att tömma bajamajor och passa andras barn. Vi gör allt vi kan utföra på ett professionellt sätt.

Det de inte kan utföra själva tar de hjälp med. Jörgen Olsson har ett brett kontaktnät och kan hyra in en rörmokare eller någon annan hantverkare om det behövs. Själva kan de det mesta och de två anställda är en snickare och en stensättare.

Jörgen Olsson har upplevt kontraster i sitt arbete. Tidigare jobbade han två år i Panama, där han även träffade sin fru, som projektledare för återplantering av 1000 hektar regnskog. Då var han arbetsledare för 180 personer.

– I Panama byggde jag ett hus helt själv. Det var då mitt intresse för hantverk väcktes på allvar. Sedan dess har jag hållit på.

Annons

Trots nedgången i byggbranschen är inte Jörgen Olsson orolig för att inte få uppdrag. Han bor billigt i Bollebygd och har en hel del jobb.

– Vi är så mycket bredare och som det ser ut nu har vi uppdrag så att vi kan behålla båda våra anställda. Har man inga jobb på gång så får man skaffa dem.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons