Annons
Nyheter

Förutsägbar mordhistoria

Ser man bortom den i deckarsammanhang närmast provocerande ytan av sex och överklassmiljöer är Denise Rudbergs deckare välskrivna och hennes detektivtrio intressant.
Nyheter • Publicerad 10 november 2014
Foto: 

Utgångspunkten för fjärde delen i serien, Mellan fyra ögon, är mordet på styrelseordföranden för en exklusiv privatskola.

Rudbergs hjältar finner snart en mängd trassliga otrohetsaffärer och konflikter bland den dödes kollegor och bekanta. Tematiken kretsar kring hur hela livet rasar när människor sviker eller är oärliga mot sin partner och om hur illa det går när vuxna sviker barn.

Annons

Tyvärr blir storyn lite för förutsägbar och kärleksrelationerna bland detektivgestalterna tar för stor plats denna gång. Mellan fyra ögon är den hittills svagaste av Rudbergs deckare, vilket inte hindrar att den utgör trevlig läsning och lär tillfredsställa Rudbergs fans.

Kerstin Bergman

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons