Annons

Vad är innovationsriksdagen?

En konferens förklädd till riksdag för företag som jobbar med nya idéer. I veckan fylldes Textile Fashion Center av ministrar, företagare och entreprenörer för årets upplaga av Sveriges innovationsriksdag.
Beta Borås • Publicerad 12 april 2018
Foto: Kristoffer Lidén

I åtta år har Sveriges innovationsriksdag arrangerats av Swedish Incubators & Science Parks (SISP) med hjälp av olika medarrangörer varje år. Syftet med Innovationsriksdagen, en årlig konferens som brukar pågå i två dagar, är att samla innovationsbranschen för att byta erfarenheter och kunskaper inom affärsutveckling, innovationsledning, utveckling av policies för innovation och skapa möten mellan startups och storföretag.

SISP är en branschorganisation vars medlemmar jobbar aktivt med att stödja och utveckla innovativa lösningar i alla typer av verksamheter. Organisationen samlar, som namnet avslöjar, landets science parks och inkubatorer.

Annons

I veckan hölls årets Innovationsriksdag i Textile Fashion Center i Borås och de Boråsföretag som var medarrangörer var Science Park Borås och Inkubatorn i Borås. Temat var cirkulär ekonomi.

En av de många talarna på veckans innovationsriksdag var Thomas Björkman. Han poängterade att trots att folk ofta förknippar innovation med teknisk utveckling är det inte alltid är vad det behöver betyda.

— Vår tids viktigaste innovation är kanske inte den teknologiska utan den samhälleliga, sa han under hans föreläsning i Textile Fashion Center.

Förutom Tomas Björkman talade bland andra miljöminister Karolina Skog, närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Spotify-veteranen Sofie Lindblom och Shahrzad Kiavash.

Frida BergstedtSkicka e-post
Det här innehållet är producerat av Beta Borås. Beta Borås är en testredaktion i ett forskningsprojekt med syfte att skapa nya sätt att göra lokal samhällsjournalistik riktat till målgruppen 25-35 år. Projektet pågår till 30 september 2018 och är ett samarbete mellan Borås Tidning, Södertörns högskola, Rise Interactive och Lindholmen Science Park.
Annons
Annons
Annons
Annons