GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

AVSNITT 4: Ilskan efter rättegången – och stormen på Flashback: ”Blev svart för ögonen”

Tre timmar efter att Malin hittats död startar någon en tråd på Flashback.
I det fjärde avsnittet ska vi berätta mer om hur det påverkade utredningen – och om rättegångsprocessen där familj och vänner får möta gärningsmannen i rättssalen.
Borås/Sparsör • Publicerad 6 juni 2019 • Uppdaterad 22 januari 2020

Bara tre timmar efter att man har hittat Malins kropp ställs frågan på internetforumet Flashback om det är någon som vet mer om fallet. Och det tar åtta minuter innan namnet på offret står utskrivet. Efter mindre än åtta timmar finns även gärningsmannens namn ute till allmän beskådan.

– Jag vet att jag var inne på Flashback och då stod det typ: ”Hur fan kan hennes kompis lämna henne själv med honom?”. Och då slutade jag läsa. Det var för jobbigt, säger Malins vän Fanny Larsson till BT Dokumentär.

Malins vän Fanny Larsson.
Malins vän Fanny Larsson.

I det fjärde avsnittet av dokumentärserien berättar vänner och familj hur skvallret på nätet satte djupa sår, som finns kvar än i dag. Dessutom följer vi rättegången hela vägen från tingsrättsförhandlingarna till domen i hovrätten, där Rickards straff slutligen fastställs.

– Det var ju som ett slag i magen på oss allihopa, berättar Malins mamma Lena Kristiansen om beskedet.

Lyssna på avsnitt 3

Lyssna på avsnitt 2

Lyssna på avsnitt 1

Så lyssnar du på BT Dokumentär

✓ Lyssna genom att spela direkt i artikeln här ovan.

✓ BT Dokumentär finns i appen Podcaster till Iphone. Klicka här för att komma till Podcaster. Välj knappen "PRENUMERERA" för att få en snabbväg till podden och notiser om nya avsnitt. Om du inte har Podcaster-appen – gå till Appstore för att ladda ner.

✓ Dokumentärserien finns också på Spotify och Acast.

✓ Alla avsnitt sparas på vår specialsajt där du också hittar extramaterial såsom bilder, tidningsklipp, persongalleri och tidslinje.

Har du mer information om mordet på Malin?

✓ Kontakta BT Dokumentär på btdokumentar@bt.se.

SÄSONG 3

Mordet i Sparsör

Skapad av: Elin Kullander (klippning), Jennie Ölund (reporter) och Eric Klefberg (producent).

Avsnitt 4: Torsdag 6 juni.

Avsnitt 5: Lördag 8 juni.

Fakta

BT Dokumentär

• BT Dokumentär är en dokumentärpodd skapad av Borås Tidning.

• Premiärserien kom i december 2016 och handlade om mordet på 14-årige Reijo Daag i Viskafors 1976. Podden gick rakt upp på Itunes topplista över landets mest populära poddar. Totalt finns sju avsnitt om mordet på Reijo Daag.

• I maj 2018 kom den andra serien från BT Dokumentär. Då skildrades mastsabotaget i Häglared i fem delar.

• I slutet av maj kom BT Dokumentärs tredje serie, också den i fem delar. Den här gången handlar det om mordet på 16-åriga Malin Kristiansen i Sparsör.

Jennie ÖlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.