Annons
Nyheter

Lagerbäck: Svårt att hitta svagheter

Scoutingarbetet har gett en klar bild av vad som väntar mot Frankrike. Men det är inte den som Island önskade. - Det har varit svårt att hitta några svagheter i deras lag, säger förbundskapten Lars Lagerbäck inför EM-kvartsfinalen.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Hemmanationen saknar två spelare när det är dags för kvartsfinalen på Stade de France i Paris. Mittfältaren N'Golo Kanté och försvararen Adil Rami är avstängda.

Den informationen har förbundskaptensduon Lars Lagerbäck och Heimir Hallgrímsson med i analysen av motståndet.

Annons

Vad det innebär för Island?

Ingenting.

I alla fall om Lagerbäck får säga sitt.

””
””

"Offensiv attityd"

Analysarbetet har dock inte varit förgäves. Island vet vad som väntar på söndag, och sedan segern mot England har arbetet i Annecy handlat om spelarnas återhämtning samt lagets taktiska upplägg.

””

Precis som i de tidigare matcherna i Frankrike kommer Island i första hand att bygga sitt spel på en säker och tät defensiv. Därifrån ska anfallen sedan blomma i kvicka och effektiva omställningar.

””
””

"Fysiskt starkt"

Fransmännens fysik finns också med i analysen.

Under förbundskapten Didier Deschamps ledning har spelarna arbetat kopiöst hårt, haft stor rörlighet och kommit i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det har tröttat ut motståndarna och resulterade i sena avgörande mål mot Rumänien och Albanien.

Den detaljen tror inte Lars Lagerbäck blir avgörande i kvartsfinalen på söndag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons