Annons
Nyheter

Tre gripna efter skotten i Malmö

En av de två män som sköts i Malmö i går kväll har avlidit av sina skador, enligt polisen. Två olika skjutningar inträffade med kort mellanrum. Och tre män har gripits misstänkta för mordförsök.(TT)
Publicerad 3 november 2016

Vi den första skottlossningen strax innan klockan tio, på Fosievägen, blev en yngre man träffad men fick inga livshotande skador. Tre personer greps strax efter händelsen, samtliga misstänka för mordförsök.

””

Avled av sina skador

Annons

Den andra skjutningen inträffade kort därefter på Annelundsgatan. Polisen hittade en skottskadad man och inledde livräddande åtgärder innan han fördes till akuten med ambulans. Hans liv kunde inte räddas. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen har säkrat tomhylsor, men ännu har ingen gripits misstänkt för mordet.

Polisen har under natten arbetat intensivt med att höra målsäganden och vittnen samt inre spaning, enligt vakthavande befäl Magnus Lefèvre. Den mördade mannen var i sällskap med flera personer som blev beskjutna i samband med skottlossningen, men övriga personer skadades inte vid händelsen.

Brottrubriceringen är mord samt försök till mord i flera fall vid händelsen på Annelundsgatan.

Hur stor gruppen var och vad de gjorde på platsen, berättar inte polisen.

””

Ingen känd koppling

De båda skottlossningarna ägde rum med bara cirka 20 minuters mellanrum vid 22-tiden. I nuläget finns ingen känd koppling mellan skjutningarna, enligt polisen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons