Annons
Innehåll från VIDA SÅGVERK BORGSTENA

Vida Borgstena växer – ska anställa ett 20-tal personer: "Det här är bara början"

Det går bra för Vida Borgstena som befinner sig på en spännande tillväxtresa. För att kunna hålla tempot med den positiva utvecklingen i branschen ska de anställa runt 20 personer.
– Träbranschen har en mycket ljus framtid. Det här är bara början. Vi har en ambition om att fortsätta att växa. Det gäller både verksamheten och antal medarbetare, säger Magnus Bodare, vd.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

Vida är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog. Koncernen har 23 produktionsanläggningar varav 12 sågverk. På Vidas sågverk i Borgstena sågas och hyvlas grantimmer till framför allt konstruktionsvirkesmarknaden. Idag har de cirka 95 anställda, men inom kort kommer den siffran att öka med ett 20-tal personer.

– Vi kommer att utöka med ytterligare ett skift och det innebär att vi ökar produktionen med cirka 40 procent. Jag ser en väldigt ljus framtid för sågverket, säger Magnus Bodare, vd.

– Vida är en bra koncern och det finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter för vår personal, menar Magnus Bodare.
– Vida är en bra koncern och det finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter för vår personal, menar Magnus Bodare.

Just nu är Vida Borgstena på jakt efter industripersonal. Det handlar bland annat om mekaniker, elektriker, fordonsförare och produktionsoperatörer. Magnus Bodare berättar att de letar efter engagerade och lösningsorienterade personer som drivs av att jobba mot uppsatta mål, är noga med slutresultatet – och som vill delta i det dagliga förbättringsarbetet.

– Utmaningen är att få in ett bra gäng i vårt team. Det är viktigt att vi får till en bra gruppdynamik. Det är bra med erfarenhet, men vi kommer även att hålla interna utbildningar för att våra nya medarbetare ska få en insikt och kunskap om träbranschen, säger han och nämner de goda utvecklingsmöjligheterna på Vida Borgstena.

– Det är ett stimulerande arbete, säger Albin Palm om jobbet på Vida Borgstena.
– Det är ett stimulerande arbete, säger Albin Palm om jobbet på Vida Borgstena.

Magnus Bodare började sin karriär som produktionschef på bolaget 2008. För fyra år sedan klev han in i rollen som vd. Vida Borgstena är dessutom kända för att ha en god arbetsmiljö – och låg personalomsättning.

– Hos oss ligger anställningsrekordet på 52 år. Det är länge, men Vida är en bra koncern. De är måna om sin personal och de utvecklar ständigt verksamheten. Vi har även väldigt roligt på jobbet, säger Magnus och Albin Palm, teamledare på sågverket håller med.

– Det är ett stimulerande arbete och en bra industri att arbeta i. Precis som Magnus säger så är utvecklingsmöjligheterna stora. Jag började arbeta på Vida Borgstena 2006 som timanställd. Jag har gått från golvet till att bli hyvlare, skiftledare och nu teamledare.

I nuläget finns 95 anställda på Vida Borgstena. Snart tillkommer ytterligare ett 20-tal personer. – Det är viktigt att vi får till en bra gruppdynamik, menar Magnus Bodare och får medhåll av Albin Palm.
I nuläget finns 95 anställda på Vida Borgstena. Snart tillkommer ytterligare ett 20-tal personer. – Det är viktigt att vi får till en bra gruppdynamik, menar Magnus Bodare och får medhåll av Albin Palm.

De två kollegorna trivs även bra i Borgstena, som är en liten och mysig tätort drygt två mil norr om Borås.

– Det är en bra bygd. Vi har fin natur och goda möjligheter till både jakt och fiske. Samtidigt är det nära till bland annat Göteborg och Borås, säger Magnus Bodare.

I filmklippet här nedan ses Magnus och Albins kollega Natalie Götlind, som arbetar som sågoperatör på Vida Borgstena.

Här saknas innehåll

Kort om Vida Borgstena

• Vida är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog.

• Koncernen har cirka 1 500 anställda på 23 produktionsanläggningar varav 12 sågverk.

• Sågverket Vida Borgstena ligger i den lilla tätorten Borgstena, drygt två mil norr om Borås. På sågverket sågas och hyvlas grantimmer till konstruktionsvirke och takstolar. Huvudmarknaden är Storbritannien.

• Anställda: I nuläget 95. Snart ytterligare ett 20-tal personer.

• Produktion virke/år: 300 000 m3 (26 lass/dag).

• Produktion flis/energiprod: 690 000 m3s (29 lass/dag).

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se