Annons
Innehåll från QLEAN VIARED

Öppet dygnet runt: Tvätta bilen när passar dig – i festblåsa eller pyjamas

I Viared finns den miljömedvetna biltvätten som har öppet dygnet runt. Qlean förstår att allas scheman och behov ser olika ut. Välkommen in till miljösmarta biltvätten – i pyjamas eller påklädd.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

– Livspusslet är inte helt enkelt. Det är hämtningar och lämningar, fester och middagar, padel och affärsmöten. Och någonstans däremellan ska man försöka ha ordning på sin bil för att slippa kostsamma åtgärder på lacken, säger Patrik Eriksson på Qlean i Viared.

Tvätta bilen jämt. Till och med mitt i natten om du önskar! Kanske inte. Men det finns kanske någon som vill, eller rent av måste det. Lite som Fredde i "Solsidan", som inte kan låta bli att grilla mitt i natten.

Men vad du än gör, så tvätten inte bilen hemma. Det menar miljöförvaltningen i Borås. De avråder helt från att tvätta ute i det fria. För då är risken stor att det förorenade tvättvattnet rinner ut orenat till vattendrag och sjöar, via dagvattenbrunnar.

”Varje år tar vi hand om 180 ton avfall som vi skickar till återvinning och destruktion.”

På Qlean i Viared, som är en certifierad biltvättsanläggning, finns oljeavskiljare samt ytterligare reningssteg för att klara utsläppskraven. Och man vänder enbart Svanenmärkta produkter.

– Varje år tar vi på Qlean hand om ungefär 180 ton avfall, tjära, salt, olja, andra kemikalier, som vi skickar till återvinning och destruktion. Det är en omfattande och dyrbar process men enligt oss värd varenda krona, säger Patrik Eriksson.

Varje dag åker cirka 7 000 personer till Viared för att arbeta. Utbudet på området har på senare år utökats och nu finns en rad butiker, bilanläggningar, restauranger, gym och padelhall.

”Det kan vara svårt att hinna till biltvätten under kontorstider.”

Och sedan 2020 finns även den miljövänliga biltvätten Qlean. Där såg man att det fanns ett behov att kunna tvätta personbilar, minibussar, husvagnar och husbilar på Viared, och i synnerhet på avvikande tider

– Vi förstår att det kan vara svårt att hinna till biltvätten under kontorstider. Därför är biltvätten öppet dygnet runt så att du enkelt kan tvätta bilen på väg hem från jobbet eller träningen, säger Patrik Eriksson.

Därför är Qlean det smarta alternativet

• Tvätta bilen dygnet runt med Qleans App

• Qlean använder regnvatten för att tvätta bilarna

• "Gör det själv-bås” för personbilar, minibussar, husbilar och husvagnar

• Svanenmärkta produkter

• Qlean erbjuder abonnemang utan bindningstid med fast månadsavgift för obegränsade tvättar

• Klimatsmart samarbete med Plant More

• Miljömärkt anläggning

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se