Annons
Innehåll från Point logistik

Ny föreställning varje natt

Under tiden du sover som bäst har ett komplext system av diverse logistikprocesser, olika fordon och massor av människor samverkat och sett till att både dina dagsfärska nyheter och dina beställda varor hamnar tryggt i just din brevlåda. En av alla de som gjort det möjligt heter Johanna Berup, hon jobbar som nattchef på Point Logistiks anläggning i Karlskrona och är van vid dramatik.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

Vid en första anblick kan möjligen Johannas olika yrkesval och intressen se lite spretiga ut. Hon är utbildad dramapedagog och massör, har en tjänst i Karlskrona kommun där hon arbetar med barn och unga i integrationsprojekt. Utbildar sig till yogainstruktör och psykolog. Allt detta medan hon jobbar som nattchef och vikarierande distributör hos Point Logistik.

Vad är egentligen den röda tråden Johanna?

– Ett djupt intresse för människan, svarar Johanna blixtfort. Som dramapedagog har jag hjälpt människor att uttrycka sig, våga ta lite plats och fått dom att växa in i olika roller. Men nu börjar jag vinkla detta intresse åt ett mer medicinskt håll. Till slut och om några år, när jag är färdig psykolog och har kompletterat min examen med psykoterapi, kommer alla bitarna att ramla ordentligt på plats. Då tror jag att jag utifrån ett sammanhållet och brett perspektiv kan hjälpa och utveckla människor. Själsligt och kroppsligt. Inom det här området tror jag att kan göra skillnad.

Men visst gör du lite skillnad redan nu?

–Jo visst, jag nosar på flera aspekter av detta både privat och i min yrkesroll som nattchef på Point Logistik. Och känner att jag har stor nytta av både min bakgrund som dramapedagog och mina psykologstudier. Vet inte om du minns TV-serien i slutet på 80-talet, ”En röst i natten”? Ingen jämförelse i övrigt men karaktären Jack Killian, en fd polisman, hade samtal med olika inringare på en radiostation. För att hjälpa till, att reda ut och vägleda i både livsfrågor och plötsligt uppkomna situationer. Så kan det ibland även vara här på natten. Lite dramatiskt och improviserat men alltid med ett lyckligt slut, för att fortsätta på teaterspåret.

Har du också inringare?

–Ja faktiskt. Mycket av mitt jobb handlar om att se till att allt flyter. Vara i stand-by läge och vara beredd på att något händer som man med knappt någon tidsmarginal alls bara måste lösa. Oftast handlar det om att säkerställa så alla distrikt har komplett personalstyrka. Någonstans runt 03.30 brukar alla distrikt rulla som de ska med eventuellt vikarierande personal också på plats. Men därefter kan distributörerna ringa mig om allt möjligt; punkteringar, fel portkoder, stormbyar som fått cykelkärran att välta, adressfrågor. Och ibland ringer man bara för lite sällskap och för att få en ”röst i natten”.

Måste ändå fråga hur du hinner allt i livet?

– Jag skulle säga att det går just därför att jag jobbar som jag gör. Alltså tack vare och inte trots annorlunda arbetstider. Vanligtvis arbetar jag natt från 22.00 till 08.00. Sover i två regelbundna omgångar och däremellan pluggar på distans. Så jag skulle säga att det är tack vare mitt nattjobb jag kan plugga heltid och utveckla mitt stora intresse. Tror det i grunden handlar om att tänka på ett nytt sätt bara. Vardagspusslet och att balansera nödvändigheter och måsten i veckorna har man nog oavsett man jobbar på natten eller dagen.

Point Logistik söker regelbundet nya distributörer. Gå in på pointlogistik.se och se om några distrikt där du bor i närheten behöver fler distributörer.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se