Annons
Innehåll från BORÅS BIL

Missa aldrig ett däckbyte med däckhotell

Däckhotell är en smidig tjänst för dig som vill frigöra värdefullt utrymme hemma och slippa släpa på tunga däck till och från däckbytet. När däcken förvaras på rätt sätt bevaras både livslängd och prestanda – vilket i sin tur gynnar både din plånbok och säkerhet.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

I samband med ett däckbyte hos Borås Bil gruppen finns möjligheten att boka tjänsten däckhotell – vilket är precis vad det låter som, en tjänst för dig som önskar förvara dina däck någon annanstans än hemma.

Väljer du att checka in dina däck på något av våra däckhotell inleds säsongen med en kontroll av däckens skick. Mönsterdjup, lufttryck och eventuella skador kontrolleras noggrant. Om däckens mönsterdjup är för dåligt kontaktas du med rekommendation på nya par. Efter kontrollen tvättas däcken grundligt – ofta på ett miljövänligare sätt med enbart varmvatten och högtryck, för att skona både fälg och gummi.

– Vi har möjlighet att erbjuda våra däckhotellskunder ett helhetserbjudande. Oavsett om däcken behöver grovrengöring eller fälgarna behöver repareras kan vi ta hand om det medan däcken är hos oss. Däcken ska vara i toppskick vid nästa byte, säger Johan Björell, däcktekniker hos Borås Bil gruppen.

På däckhotellen förvaras alla däck i optimal temperatur och med rätt luftfuktighet för att hålla gummit i sitt bästa skick.
På däckhotellen förvaras alla däck i optimal temperatur och med rätt luftfuktighet för att hålla gummit i sitt bästa skick.
”Efterdragning av hjulmuttrarna är alltid kostnadsfritt hos oss.”

Optimal temperatur och luftfuktighet är viktigt för att bibehålla däckens prestanda och förlänga livslängden. Även hur däcken staplas är viktigt. Som däckhotellskund behöver du inte fundera över om du förvarar däcken på rätt sätt eller om de är i tillräckligt gott skick för att köras. Däckteknikerna har full koll på detta åt dig, så du kan känna dig trygg när det är dags att ge dig ut på vägarna igen efter nästa byte.

– Efterdragning av hjulmuttrarna är alltid kostnadsfritt hos oss. Efter tio mil ungefär kan kunden besöka oss igen och vi drar åt muttrarna på studs. Det gäller alla som gör sitt däckbyte hos oss, säger Johan.

En säsong på något av Borås Bil gruppens däckhotell kostar 850 kronor vid betalning med CarPay (ordinarie pris 950 kronor) – då ingår även däckbytet. Borås Bil gruppens däckcenter som erbjuder däckhotell finns Borås, Ulricehamn, Kinna och Tranemo. Gör din bokning här på ditt närmaste däckcenter.

Med CarPay så får du 100 kronor rabatt och betalar endast 850 kronor per säsong när du checkar in dina däck hos Borås Bil.
Med CarPay så får du 100 kronor rabatt och betalar endast 850 kronor per säsong när du checkar in dina däck hos Borås Bil.

Fördelar med däckhotell

– Mer utrymme till annat hemma.

– Däcken förvaras i optimal temperatur.

– Korrekt hantering ökar däckens livslängd.

– Vi påminner dig när det är dags för däckbyte.

– Däckbytet ingår utan extra kostnad.

Är det någon skillnad på däckbyte och hjulskifte?

Däckbyte och hjulskifte är två ord som florerar nu under däcksäsongen. Vissa tycker att begreppet däckbyte är förvirrande, eftersom det är både däck och fälg som byts – inte bara själva gummit (däcket). Men det är alltså ett hjulskifte som sker, om inget annat uppges.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se