Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Inte vilken bil som helst – Lexus sticker ut

I Borås finns Sveriges senast invigda Lexus-anläggning.
– Lexus är lite mytomspunnen, de flesta har hört talas om den men vet inte riktigt vad det är för bilmärke, säger Peter Bengtsson, Lexusansvarig i Borås.
Lexus är ett premiummärke med allt från mindre bilar till fyrhjulsdrivna suvar och sportbilar.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

– Vi har ett jättespann att välja på. Lexus går att jämföra med andra premiumbilar, den är fantastisk i sitt hantverksmässiga utförande, säger Peter Bengtsson.

En av hans nöjda kunder eller gäster, är Robert Hötzl från Alingsås. Han är nu inne på sin fjärde Lexus. Han kör runt 2 000 till 2 500 mil per år.

”Vi har ett jättespann att välja på. Lexus går att jämföra med andra premiumbilar, den är fantastisk i sitt hantverksmässiga utförande”

– Den är inte dyrare än någon annan premiumbil. Jag vill ha kvalitet och jag har provat flera olika bilmärken, Det kommer att bli Lexus i framtiden också, säger han.

Robert Hötzl har tidigare ägt Lexus IS, GS, NX.

– Nu har jag en NX plugin laddhybrid, det bästa av båda världarna. Lexus har personlighet. Antingen tycker man om den eller inte, jag älskar den.

Robert Hötzl är inne på sin fjärde Lexus. – Jag är supernöjd. Den här bilen sticker ut hakan, det är inte som vilken bil som helst.
Robert Hötzl är inne på sin fjärde Lexus. – Jag är supernöjd. Den här bilen sticker ut hakan, det är inte som vilken bil som helst.

Han kör nu en NX450 med läderinredning i färgen kaffe latte och lack i offwhite.

– Det är första gången jag har en offwhite, diamantvit. Jag har tidigare haft svart och grått. Jag ångrar mig inte, det har kommit fram folk och beundrat bilen och sagt ”vilken snygg färg” bland annat.

Det är just den lite spektakulära delen av design och form hos Lexus som Robert Hötzl uppskattar.

– Här sticker jag ut hakan lite. Det är inte som vilken bil som helst. Inte för att jag ska gå runt med näsan i vädret. Utan jag tycker om när någonting ser lite annorlunda ut. Som behagar en själv. Förstår du vad jag menar?

Loungen hos Lexus är något utöver det vanliga.
Loungen hos Lexus är något utöver det vanliga.

I en värld där bilköp inte bara handlar om transport utan också om en upplevelse, sticker Lexus ut. De ger en service som går utöver det vanliga och har etablerat sig som ett varumärke som inte bara säljer bilar, utan även levererar en upplevelse av lyx och omtanke från början till slut.

– Du får ett omhändertagande som inte är normalt i bilbranschen. Det gäller allt – till exempel när man kommer in till oss, där vår utställning är gjord som en VIP-lounge i ett lyxhotell. Här finns kaffe, drickor dricka, frukt, choklad, tidskrifter och tidningar, gästen ska känna sig sedd, säger Peter Bengtsson.

Robert Hötzl instämmer.

– Personalen ringer och stämmer av. De har som praxis att service ska kunna bokas inom en vecka. Och kan jag inte själv ta mig till bilhallen så hämtar de min bil och jag får en lånebil låna deras. Min egen bil kommer alltid tillbaka nytvättad.

– Jag är så supernöjd, varje gång jag sätter mig i bilen blir jag glad, säger Lexusägaren Robert Hötzl.
– Jag är så supernöjd, varje gång jag sätter mig i bilen blir jag glad, säger Lexusägaren Robert Hötzl.

Också den som provkör en bil hos Lexus erbjuds tvätt av den egna bilen.

– Det är en service vi har, säger Peter Bengtsson.

Köregenskaperna är också något som Robert Hötzl uppskattar.

– Min bil ligger jättebra på vägen, jag tänkte på det när jag gasade in en kurva, den vill ju liksom inte glida undan utan den känns trygg. Vintertid och uppför backar är det heller inga problem på grund av fyrhjulsdriften.

”Lexus är lite mytomspunnen, de flesta har hört talas om märket men vet inte riktigt vad det är för bil”

Att det finns 360-kamera samt ett avancerat säkerhetssystem är en viktig del tycker Robert Hötzl.

– Att köra med säkerhet och utan säkerhet, det gör jättestor skillnad. Du vet den där lilla knappen du trycker på för att bilen ska varna för halka och kollisioner med mera. Det är en skillnad som natt och dag.

Prismässigt är Lexus inte dyrare än någon annan premiumbil.

– Man får ju väldigt mycket för pengarna. Och de kommer att ha en kampanj nu med 2,95 procent ränta med Easy billån. Min bil är otroligt billig i drift. Jag kan köra 100 mil och då har jag inte ens tankat bilen full, säger Robert Hötzl.

Bland alla andra tidigare bilmärken som han tidigare har kört är det nu bara Lexus som gäller.

– Jag orkar inte med ljudet i andra bilar. Den här är så lugn och tyst i kupén, man kan prata med någon i baksätet utan att skrika.

”Lexus passar bra för personer som vill ha en bil som sticker ut i mängden”

Han fortsätter.

– Många tror att det är en alldeles för dyr bil att äga och köpa, men den är billigare än flera av premiummärkena. Den här sticker ut hakan, det är inte som vilken bil som helst. Jag är så supernöjd, varje gång jag sätter mig i bilen blir jag glad.

Peter Bengtsson påpekar att Lexus inte bara håller hög kvalitet och är tillverkad för att hålla länge.

– Vi har fått höga betyg när det gäller tillförlitlighet och kundnöjdhet i olika undersökningar. Lexus passar bra för personer som vill ha en bil som sticker ut i mängden. Den är även en av de mest krångelfria märkena.

Företagsgatan 16 i Borås finns allt i huset: försäljning, reservdelar, verkstad och plåtavdelning.
Företagsgatan 16 i Borås finns allt i huset: försäljning, reservdelar, verkstad och plåtavdelning.

Lexus

• Lexus är ett japanskt bilmärke inom premiumsegmentet och en division inom Toyota Motor Corporation.

• Huvudkontoret ligger i Nagoya, Japan.

• Därifrån kommer också det som Lexus kallar del av sitt DNA, omotenashi.

• Det japanska ordet för gästfrihet är även en känsla som genomsyrar den japanska kulturen.

I Sverige finns det tolv återförsäljare.

• Den nyaste anläggningen ligger i Borås.

• Lexus Borås ingår i Lindströms Bilkoncern.

• Finns i Jönköping och Borås.

• På 1990-talet importerade Lindströms Bil Sveriges första Lexus, en LS 400, och är sedan 2015 återförsäljare av Lexus i Jönköping.

• Anställda i Borås: Säljarna Peter Bengtsson och Semir Talay, servicerådgivare Hanna Svenning samt två mekaniker.

• På Företagsgatan 16 i Borås finns allt i huset: försäljning, reservdelar, verkstad och plåtavdelning.

Här kan du läsa mer om Lindströms Bil i Borås

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Biljätten storsatsar på Borås och Viared

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Toyotas nya bilhall ett lyft för begagnat

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Så hittar du rätt i elbilsdjungeln

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se