Annons
Innehåll från TRANPENAD

Flygande start för Tranpenad i Borås

Tranpenad är en av Sveriges största aktörer inom bemanning- och driftlösningar för lager, logistik, e-handel, industri och produktion. Med 2 500 anställda konsulter, sju regionkontor och åtta lokalkontor från Stockholm till Malmö. Äntligen har man slagit upp portarna i Borås.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

– Nu är vi redo att stötta stora som små lokala företag i Borås med allt från extra arbetskraft under högtryck till specialiserad kompetens, säger försäljningschef Nikolai Kolderup.

Det var i maj som Tranpenad upp portarna till sitt nya lokalkontor i Borås.

– Det har gått över förväntan. Mellan regionerna Jönköping och Göteborg har det tidigare funnits en lucka och bolaget har länge letat efter en möjlighet att etablera sig och är nu mycket glada för att vara på plats. Vi har blivit väl mottagna här, både från befintliga och nya spännande kunder, säger Johanna Holmén, nytillsatt kontorschef i Borås.

Målet är att under hösten anställa ytterligare ett stort antal konsulter, enligt Nikolai Kolderup. Han berättar vidare att det är viktigt för Tranpenad att hitta personer med rätt profiler och kompetenser. Lika viktigt är det att matcha dessa profiler med rätt uppdrag.

– För oss är detta en mjuk bransch, vi måste förstå och lyssna in både kundernas och våra anställdas behov. Vi har redan kommit i kontakt med otroligt många bra kandidater, så vi är på mycket god väg med rekryteringarna, men söker så klart alltid efter talanger.

”Om vi behöver en lagerarbetare med en speciell profil så är de duktiga på att matcha rätt så att vi får den vi söker.”

Tranpenad har sysslat med bemanning och drift i 25 år. Det var valborgsmässoafton 1999, tusentals meter gräsmatta skulle levereras och läggas på plats vid ett nytt radhusområde. Grundaren av Tranpenad, Tomas Hulth, hade vid tillfället tagit in två konsulter för jobbet, men de dyker inte upp. Tomas stod därmed själv med tusentals kvadratmeter gräsmatta. Vad ska man göra? Det var bara att sätta igång!

Idén om ett bemanningsföretag som stöttar med duktiga människor både per timme och på lång sikt kläcktes, och resten är historia.

– Vår VD Tomas har själv testat alla positioner inom företaget. Han har gjort grävjobb, skött administrationen och varit uthyrd. Han och alla på Tranpenad vet hur lager ska skötas, hur en bra logistikprocess fungerar och vad som krävs av medarbetarna. Och inte minst gör det faktum att han är ägare att vi har väldigt snabba beslutsvägar, säger Nikolai. För i branschen är tiden avgörande för framgång.

– Får kunden en förändring i sitt flöde måste vi agera fort. Vi finns till för såväl sjukfrånvaro och säsongsvariation till om kunden vill ha hjälp med kärnverksamheten under lång tid.

Johanna Holmén och Nikolai Kolderup
Johanna Holmén och Nikolai Kolderup

Ett logistikföretag som sedan länge anlitar Tranpenad är Schenker, där Tranpenad förser med såväl medarbetare inom kollektiv- och tjänstemannasidan. Rabi Asmar är platschef på Schenker Landvetter.

– Tranpenad är ett väldigt snabbt bemanningsföretag med korta beslutsvägar och som är bra på att fylla de behov som uppstår. Om vi behöver en lagerarbetare med en speciell profil så är de duktiga på att matcha rätt så att vi får den vi söker.

Till Schenker i Landvetter kommer sändningar från hamnen via container och lastbil, som här lagerhålls, plockas, packas och skickas ut.

– Vi är mellan 90 och 110 medarbetare och i högsäsong går vi upp till 130. I vår bransch kan uppdragen och volymerna ändras fort, så flexibiliteten är jätteviktig. Tranpenad är stora och deras personal har väldigt mycket erfarenhet från olika ställen. De som vi hyr in hos oss har varit här i flera år, säger Rabi.

Tranpenad
Tranpenad

I Borås har Tranpenad kunder som Hemtex, Shelfless och Clarius, med flera. Tryggheten och erfarenheten är bolagets främsta styrkor, konstaterar Nikolai.

– Vi ser till att individen får rätt förutsättningar och vi håller det vi lovar. Antalet fallgropar är oändliga i vår bransch. Sätter man fel människa på fel plats kan det få stora konsekvenser.

– Men våra medarbetare ska också vara trygga. De ska trivas och tycka det är kul på jobbet, det är extremt viktigt för oss. Vi vill gärna vara ute hos kunden för att förstå kunden och ta hand om våra medarbetare. Därför är det viktigt att vi finns på plats här, lokalt i Borås. Vi är med i hela processen.

Johanna Holmén kontorschef igen:

– Det känns extremt spännande att få chansen att vara med på Tranpenads fortsatta tillväxtresa och extra roligt med tanke på att det är här i Borås, där jag själv är uppvuxen. Starten har gått över förväntan och jag ser fram emot att vi ska kunna hjälpa ännu fler kunder och konsulter med rätt kompetens på rätt plats. Alla är välkomna att söka till oss, vi har ett extremt brett utbud av olika tjänster att erbjuda.

2022 köpte Tranpenad matchningstjänstbolaget Eyes4work. Ambitionen är att kunna använda sin starka position inom lager, logistik, industri, e-handel och produktion för att bidra till att minska utanförskapet i samhället.

– Vi vill medverka till att sänka tröskeln till arbetsmarknaden och påskynda vägen till arbete, säger Johanna.

Om Tranpenad

Sedan 1999 har Tranpenad arbetat för att få företag och människor att växa. Genom att vara personliga, kompetenta och ansvarstagande i allt man gör – och ha roligt under tiden – blir Tranpenad det personliga bemanningsföretaget som alla pratar om. Ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som anslutet till Kompetensföretagen via Almega. Hos Tranpenad får du en anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Vill du jobba med oss? Se våra lediga tjänster här.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se