Annons
Innehåll från Point Logistik

Farhan trivs bäst bland slagträn och slagord

Att arbeta som distributör är inte bara ett perfekt sätt att komma in i det svenska samhället och yrkeslivet, utan också att utveckla speciella intressen och kunskaper. I Farhan Muzzafars fall handlar det om cricket och kommunikation.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

Det var efter studierna i masskommunikation och reklam som Farhan Muzzafar lämnade Punjab i Pakistan och styrde kosan mot Sverige. Tanken var att studera ”äkta demokrati”, eller hur man nu ska uttrycka en stor tanke med få ord. Hur ett samhälle kommunicerar, informerar, lägger upp sin retorik och även formulerar reklambudskap och slagord.

Kanske är det så självklart för oss som lever mitt i ett demokratiskt samhälle att vi inte riktigt reflekterar över eller kommer ihåg att uppskatta demokratin.

Man tar den lite för given och tänker kanske att demokratiska principer är samma sak som att ha ett fritt val. Men så är det förstås inte, och det var just kring dessa aspekter som Farhan Muzzafar ville fördjupa sig.

Parallellt med studier och jobb på Point Logistik spelar Farhan Muzzafar för Borås Cricket Klubb.
Parallellt med studier och jobb på Point Logistik spelar Farhan Muzzafar för Borås Cricket Klubb.
”Jag tycker mycket om Sverige och de demokratiska principer som råder här.”

– Mitt hemland Pakistan är också demokratiskt men det finns även ett antal hinder som får den att bli återhållsam. Kulturella skäl, vissa traditioner och till och med ett elitistiskt synsätt som premierar vissa maktstrukturer och samhällsskikt. Sann demokrati ska involvera alla och när inte alla har grundläggande utbildning, eller ens kan läsa, blir detta svårt. Jag har inte varit i Sverige så länge, jag kom 2019, men jag tycker mycket om Sverige och de demokratiska principer som råder här. För att inte tala om svenskarna. De är väldigt hjälpsamma och trevliga.

Vad är den största kontrasten mellan Pakistan och Sverige?

– Det snabba svaret på det är nog vädret och maten. Är man van att ha varmt och sol hela året runt blir höst- och vintervädret här i Sverige väldigt annorlunda. Det blir ju speciellt märkbart eftersom jag jobbar nätter. Men man vänjer sig vid säsongens väderskiftningar. Precis som med den svenska maten, som kanske till skillnad från det lite styggare vädret är väldigt snäll, säger Farhan Muzzafar.

Just nu studerar han på Göteborgs universitet för bredda sin kandidatexamen. Kursen handlar om politik inom den digitala tidsåldern. Och parallellt med dessa studier läser han svenska för att snabbare komma in i det svenska samhället. Men på ett plan, eller ska vi säga på en plan, har detta redan gått väldigt enkelt. Nämligen på cricketplanen.

– Jag är sedan barnsben en inbiten cricketspelare. Inte så konstigt kanske för nästan alla i både Indien och Pakistan är väldigt passionerade, eller ska vi säga, galna i sporten. Cricket är snarlikt men ändå inte riktigt jämförbart med brännboll mer än att båda har boll, slagträ och går ut på att försöka bränna varandra. Sedan finns en massa andra regler och spelupplägg. Vissa tävlingar kan hålla på i flera dagar. Jag spelar ”allrounder”, vilket innebär att jag har fler roller på planen. Min förening, Borås Cricket Klubb, är en av 70-talet föreningar i Sverige så sporten är ganska etablerad med seriesystem.

– Jag är sedan barnsben en inbiten cricketspelare. Nästan alla i både Indien och Pakistan är galna i sporten, säger Farhan Muzzafar.
– Jag är sedan barnsben en inbiten cricketspelare. Nästan alla i både Indien och Pakistan är galna i sporten, säger Farhan Muzzafar.

Point Logistik söker regelbundet nya distributörer av paket, brev och tidningar. Jobbet sker på nätterna, vilket med rätt planering är ett bra upplägg för att parallellt kunna kombinera studier och olika intressen. Här kan du se om distrikt i närheten där du bor behöver fler distributörer.

Annons
Innehåll från Point Logistik

Läs mer:

Ny föreställning varje natt

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se