Annons
Innehåll från ÅHAGA

Dags att boka Åhagas exklusiva julbordsshow med extra allt!

Årets julshow på Åhaga är en sprakande fest med avstamp i fantastisk musik hämtad ur den stora mello- funk- och soulskatten. Oförglömliga låtar och hits bjuder in till både allsång och alldans. Konfetti och paljetter med groovy moves och funky beats utlovas. I år är det stjärnorna Shirley Clamp, Eric Gadd, Robin Bengtsson och Lollo Gardtman som förgyller Borås stora julfest!
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

Förutom en oförglömlig show och ett julbord i högsta klass får du även följa med på en fantastisk efterfest där vi dansar natten lång.

Julbordet är något utöver det vanliga. Med stor kärlek och passion lagar köksmästare Martin Thom och hans team en kombination av hemlagade klassiker och egna specialiteter som kittlar smaklökarna till förtjusning.

Hemlagat julbord i världsklass med något för alla.
Hemlagat julbord i världsklass med något för alla.Foto: Lisa Pihlsmed

Med sin kanadensiska bakgrund, internationella erfarenhet från kryssningsfartyg världen över och nära arbete med profiler som Leif Mannerström kan Martin Thom konsten att laga mästerlig mat! Han har även varit köksmästare för Lisebergs julbord som serverar omkring 18 000 gäster per säsong.

”Alla gäster kommer att lämna Åhagas julbord med smaklökarna tillfredställda”

– För mig är det viktigt att behålla de välkända svenska smakerna på julbordet och samtidigt ha en egen touch. Det är de små detaljerna som gör skillnad, som att krydda julköttbullarna med varsam hand så att kryddorna förhöjer smaken men aldrig tar över. Bland de kalla rätterna är sillbordet något av en smaksensation, med ett stort utbud av både klara och krämiga sillar. En personlig favorit är marinaderna som vi gör från scratch till alla varianter av lax på buffébordet. Som avslutning har vi hemlagad Ris á la Malta och ett stort gottebord med allt du kan tänka dig, säger Martin Thom.

En sprakande show med fantastisk musik hämtad ur den stora schlager- och soulskatten.
En sprakande show med fantastisk musik hämtad ur den stora schlager- och soulskatten.Foto: per.jahnke@me.com

Fantastiska artister, överraskningar och stor efterfest

Efter julbordet är det dags för julshow som kommer få (h)julen i magnifika lokstallarna att gunga gött. För regi och koreografi står Roine Söderlundh, en av Sveriges mest anlitade koreografer och regissörer.

Han har regisserat succéer som I love Musicals med Peter Jöback, Grand Finale med Tommy Körberg och varit koreograf för succéer som Billy Elliot och musikalfilmen med Tomas Ledins musik – En del av mitt hjärta, samt varit med i många tv-produktioner som exempelvis Melodifestivalen och Allsång på Skansen.

”Ladda upp inför julen med det perfekta personal- och kundeventet som får dig att vilja slå klackarna i taket!”

– Att skapa julshowen på Åhaga har blivit en tradition som jag ser fram emot varje år. Det är en förmån att få arbeta med så många fantastiska artister och skapa en unik show ihop. Vi blir också alltid så väl omhändertagna av Åhagas personal. Det är häftigt att göra en så stor produktion i Borås som lockar gäster från hela landet. Årets show kommer dessutom bjuda på en del överraskningar, bland annat blir det en stor visuell förändring jämfört med tidigare år, säger Roine Söderlundh.

Julshowen är på torsdag, fredag och lördag och lockar gäster från landets alla hörn.
Julshowen är på torsdag, fredag och lördag och lockar gäster från landets alla hörn.Foto: per.jahnke@me.com

På fredagar och lördagar fortsätter kvällen med stor efterfest långt in på nattimmarna med härlig musik och dans. Ett av landets bästa partyband, Capsyl står för underhållningen och en grym liveshow. På torsdagar efter showen är det barhäng för den som vill. För långväga gäster hjälper Åhaga till med att ordna med både hotell och transporter.

– Vi vill erbjuda våra gäster en fantastisk kväll där maten och showen var för sig håller toppklass och tillsammans blir till en oförglömlig upplevelse, säger Albert Alexandersson, vd för Åhaga.

Artisterna i årets julshow

Eric Gadd

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har släppt klassiker såsom Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora. Han har Grammisbelönats tre gånger och sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Förutom kärleken till musiken så har Eric Gadd hittat hem i ett gastronomiskt intresse. Han har de senaste åren vunnit Mästerkocken VIP, lanserat sitt första vin och gett ut en kokbok tillsammans med Erik Videgård. Så julbordsshow är en strålande kombination.

Shirley Clamp

Från Viskafors i Borås. Tillbaka på hemmaplan. Hon blev ett med svenska folket när hon 2004 som en rödhårig yrhätta med en magisk sångröst damp ner i melodifestivalen, och via andra chansen studsade in i finalen i Globen där hon omfamnades av både publik och jury vilket resulterade i en fantastisk 2:a plats med Låten ”Min Kärlek”. Sedan dess en av våra mest folkkära och anlitade sångare, artister och programledare.

Robin Bengtsson

Hunken från Svenljunga, Robin Bengtsson, upptäcktes i Idol 2008 och har sen dess byggt upp en imponerande fan-base och en minst lika imponerande låtkatalog. Förutom att skriva till sig själv har han jobbat med bland annat den amerikanska rapparen FloRida. Varit med i Melodifestivalen inte mindre än fyra gånger och vann hela tävlingen 2017 med låten I can’t go on och kom sedan femma i Eurovision Song Contest samma år.

Lollo Gardtman

Göteborgsbaserade sångerskan Lollo Gardtman sjunger mycket, kraftfullt, souligt – och för att hon älskar det. Den lilla kvinnan med den stora rösten. Lollo har tidigare arbetat ihop bland annat med artister som Håkan Hellström, Tomas Ledin och Peter Johansson. Återkommande gäst i Bingolotto. Flera konserter och shower på Jacy’z, Valand, Rondo, mm.

Detta är Åhaga

• Åhaga är en vacker arena i Borås. Med sina 4 500 kvm är arenan idag en fantastisk konsert/evenemangs-lokal med högt till tak, valvfönster och draglinor i taket.

• Arenan präglas av sitt förflutna som lokverkstad. Denna kombination mellan gammalt och nytt gör arenan perfekt för mässor, events och konserter.

• Åhaga har plats för upp till 1 400 sittande publik och för en stående publik är kapaciteten 3 000 personer.

Läs mer om Åhaga här.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se