Annons
Innehåll från Point Logistik

Då och då blir konjunkturen ”långhårig”

När livet ibland kastar omkring oss och gör det lite svårt kan faktiskt lösningen dyka upp runt hörnet. Bokstavligen. Christin Sonesson bor i Olofström och när den stora arbetsgivaren på orten för tiotalet år sedan, drog ner, påverkade det hela lokalsamhället. Så även Christins frisörsalong. Människors ekonomiska oro ledde helt enkelt till att de blev långhåriga och väntade med en ny frisyr. Men runt hörnet från där Christin bor låg Point Logistik. Och de sökte distributörer.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se.

– Jag kände vid den tidpunkten att mitt ansvar för både frisörsalongen som verksamhet och mina anställda gungade så jag fick helt enkelt hitta nya lösningar. Och förstås också säkra min personliga ekonomi. Ingen visste ju så att säga ”hur långhåriga” mina kunder kunde tänka sig bli. Så när Point Logistik sökte distributörer för tidningar, paket och post tänkte jag, varför inte? Jag kan väl prova att jobba på nätterna i stället, inleder Christin.

Var det arbetstiderna som gjorde att du tvekade lite?

– Ja delvis, jag har aldrig jobbat på natten förut. Men också det att jobbet i sig var lite ”hemligt”. Jag kände ingen som jobbade med logistik och utdelning av tidningar och försändelser, och hade därför inte tills då egentligen funderat på hur det går till. Som tidningsläsare var jag ju van att alltid, så att säga, ”hitta morgontidningen på hallgolvet”. Inget konstigt med det, så var det varje morgon. Men för att kunna lägga en tidning i brevlådan eller hänga ett paket på dörren är det faktiskt en kedja av väldigt många logistikmoment. Och sista länken i den kedjan består av inställning och noggrannhet hos individen, själva distributören. Det vill säga hur väl denne utför sin arbetsuppgift.

Foto: Dez Magner

Det var ca 10 år sedan du provade, och nu är du handledare också.

– Precis, det visade sig att jag även hade lite pedagogiska och ledarskapsmässiga egenskaper. Så man lät mitt sätt att arbeta ”smitta av sig” på nyanställda. Förutom att introducera nyanställda och lära dem handgreppen och rutinerna ser jag också till att stötta andra distributörer under natten. För det händer alltid något som gör att man får backa varandra. Bilar som strejkar, snö och halka, kodlås som krånglar och en och annan brevlåda som flyttats. Medan människor snusar på kudden, susar vi fram och tillbaka i natten, ler Christin.

Men du klipper fortfarande?

– Jag hyr numer en stol i en salong och klipper ett längre pass mitt på dagen. För det är ett yrke jag vill fortsätta med men parallellt med distributörsjobbet som jag också gillar. Att ha två jobb, ganska olika sådana får man väl lov att säga, är faktiskt väldigt stimulerande. Och faktum är att det ger mig större möjligheter tycker jag att vara med familjen; hunden Becky, sambon och mina två barn. Min son och dotter är i den åldern där det behövs skjutsas runt en massa. Hinner gott och väl vara både hockeymamma och hästmamma mellan mina två jobb, avslutar Christin.

Point Logistik söker regelbundet nya distributörer. Gå in på pointlogistik.se och se om några distrikt där du bor i närheten behöver fler distributörer.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se