Annons
Nyheter

Analfabeter på länsväg 156

Nyheter • Publicerad 7 december 2008

Nu står fartkamerorna Länsväg 156 från R 40 till Skene tätt som granskog utefter vägen. Och tempot har minskat. Det verkar som massmedias skriverier och aktionerna för en säkrare väg också fått många att inse att vägen inte är att leka med.

De som inte snappat budskapet är nog analfabeter.

Annons

Några sådana stiftade jag bekantskap med under lördagen.

Först den stressade gubben i en sprillans ny volvo som med nöd och näppe klarade av omkörningen av en framförvarande bil.

Gubben hade nog köpt Volvon för att den har det mesta i säkerhetsväg typ antisladd med mera och att den gick tyst.

Men än har Volvo inte klurat ut hur några hjälpmedel som lugna ner en stressad eller fartglad hjärna. Eller kan lära ut konsten att läsa.

Nästa analfabet som susade förbi i 120 var en blöjraggare. Också i en Volvo men av modell äldre 940.

Det var bara någon kilometer från motorvägen. Och för honom var det fråga om liv och död att köra om på den smala vägen för att vinna en billängd. Men i påfarten ut på motorvägen höll det att gå åt eller rättare sagt in i skogen. För den här bilen var byggd före antisladdsystemens tid.

Hade det inte varit bättre att analfabeterna bytt bil med varandra?

Anders Wasén

Anders Wasén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons