GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

”Vi ser en tydlig ökning av företagskunder som väljer elbilar”

För många Boråsföretag handlar den gröna omställningen om att gå från diesel till el. Det märks tydligt hos Lindströms Bil där försäljningen av eldrivna företagsbilar fortsätter att öka.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Toyota är världens största biltillverkare – det gäller inte bara personbilar utan även skåpbilar och pickuper. Hos Lindströms Bil i Borås märks ett ökat intresse för elhybrider och rena elbilar. Små som stora lokala företag men även kommun sätter upp ambitiösa miljömål och växlar till grönare transportalternativ.

– Vi ser en tydlig ökning av företagskunder som väljer Toyota. Särskilt bland dem som har haft andra märken tidigare, säger Filip Hagberg, ansvarig för företagsmarknaden hos Lindströms Bil i Borås sedan 2017.

– Vi har klarat oss bra under pandemin och har kunnat leverera även om det tagit något längre tid. Vi har vår populära skåpbil Proace som nu finns som ren elbil och en mindre variant som heter Proace City. Och så har vi vår ikoniska Hilux, säger Filip Hagberg.

Toyotas populära transportbil Proace finns nu i flera helelektriska utföranden.
Toyotas populära transportbil Proace finns nu i flera helelektriska utföranden.
”Man ska inte bara stirra sig blind på prislappen utan på fordonets totala kostnad.”

Många av Lindströms Bils företagskunder väljer att förlänga sina leasingavtal eller så gör de sina beställningar tidigare än vanligt just nu. För oavsett konjunktur och det osäkra världsläget finns det stora vinster med att elektrifiera fordonsparken. Både ekonomiskt och miljömässigt.

Storsäljaren när det gäller tjänstebilar är precis som på privatsidan RAV 4, som finns både som elhybrid och laddhybrid. Även elhybriden Corolla Touring Sports är mycket populär. I somras lanserade Toyota sin bZ4X som är ren elbil.

– Jag kör själv RAV 4, det är en fantastisk bil som passar alla. Snygg, rymlig och ekonomiskt. Jag byter gärna vart tredje år och är lite biltokig, säger Filip Hagberg.

Även om skillnaden minskat något sedan miljöbilsbonusen slopades i november är totalkostnaden för elbilar fortfarande lägst jämfört med andra alternativ.

– Man ska inte bara stirra sig blind på prislappen utan på fordonets totala kostnad – drift, försäkring och service. Vi erbjuder våra företagskunder tre olika upplägg – Business Lease, Finansiell Leasing och Toyota Billån.

Just nu pågår arbetet för fullt för att färdigställa Lindströms Bils nya anläggning i Viared.
Just nu pågår arbetet för fullt för att färdigställa Lindströms Bils nya anläggning i Viared.

Men det är inte alla företag som kan ställa om från diesel till ren el. Särskilt inte de som använder huvudsakligen transportfordon. Det kan vara rörläggare, elektriker eller byggare som beställer fem nya skåpbilar varav två går på el.

– En av våra större kunder har tidigare kört Yaris med automat och bensin. Nu har de gått över till elhybriden och nästa steg för dem blir ren el, säger Filip Hagberg som ser framemot invigningen av Lindströms Bils nya hall i Viared om några veckor.

– Det ska bli fantastiskt roligt med nya lokaler. Vi blir först ut med Toyotas nya inredningskoncept där varje avdelning – privat, företag och begagnat – har sin egen yta. Det blir bättre upplevelse och struktur för våra gäster.

Bilfinansiering för företag

Toyota Financial Services erbjuder ett brett urval av flexibla finansieringslösningar som kan anpassas till ditt företags bilbehov och ekonomiska situation.

Business Lease

En totallösning där service och bilförsäkring ingår till en rörlig månadskostnad. När avtalstiden upphör lämnar du tillbaka bilen till återförsäljaren.

Finansiell Leasing

Leasing är en av de vanligaste och i många avseenden den lämpligaste finansiella lösningen för företag och enskilda näringsidkare. Företaget äger bilen och har möjlighet att antingen köpa ut eller förlänga avtalet efter tre år. Tillval för försäkring och service går att köpa till.

Toyota Billån

Toyota Financial Services är en bekväm partner när du vill finansiera din nya eller begagnade bil, oavsett märke. Välj kredittid på upp till 72 månader beroende på bil och vad som passar ditt företag bäst.

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Biljätten storsatsar på Borås och Viared

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Toyotas nya bilhall ett lyft för begagnat

Annons
Innehåll från LINDSTRÖMS BIL

Läs mer:

Så hittar du rätt i elbilsdjungeln

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se