Annons

Vårmarknad lockade många till Ulricehamn

Det är inte vanligt att vårmarknader gör skäl för namnet.
Ulricehamn • Publicerad 4 maj 2008
Foto: Göran Jakobsson

Men lördagens i Ulricehamn gjorde det. Solen sken och lockade ut många till marknadens olika aktiviteter.

Vårmarknaden i Ulricehamn är en gammal kär tradition. Men oftast är det inte så mycket vårkänning då regn och köld är en vanlig ingrediens. Men så var det inte i år.

Annons

Lördagen var varm och solig, vilket lockade ut många på stan. En del inresta knallar fanns, men annars fylldes gågatan mest av ordinarie butiker som flyttat ut med mänger av reafynd och utförsäljning till halva priset.

Vid vissa stånd blev det riktigt trångt, medan andra hade lite glesare med besök. Men så är det alltid, och det stånd som varit välbesökt ena stunden kan stå nästan tomt nästa minut.

Unga företagare

En del representanter för Ung företagsamhet fanns också på plats. Ett av dessa var företaget Smart sak UF. Det hör hemma på Tingsholmsgymnasiet och har haft som affärsidé att sälja ”den ultimata gummimattan som håller dina saker på plats i bilen, på jobbet och i hemmet.”

Nu sålde man hembakade kakor och bullar, en något annorlunda produkt. Varför kan man undra.

–?Det är helt enkelt så att vi sålt slut på våra mattor, men vi ville ändå försöka dra in mer pengar till vårt företag. Så då tyckte vi att detta kunde passa bra, säger Julia Linder, som tillsammans med Pontus Inhammar och Yasmin Inkerö skötte ruljangsen.

Alla har bakat

Det är åtta ungdomar som driver företagen, som just är under avveckling. Alla har varit med och bakat, men det var bara tre som kunde ställa upp på lördagen. Resten var upptagna med andra jobb. Vad de ska använda överskottet från företaget till har man inte bestämt, men troligen blir det en trevlig festkväll.

Ansiktsmålning

En av vårmarknadens populäraste aktiviteter var ansiktsmålning för barn. Det var Tingsholmsgymnasiets barn - och fritidsprogram som höll i detta och barnen stod i lång kö för att bli målade. En som redan var under behandling vid BT:s besök var Adam Skoglund från Hössna, som målades av Maja Gundberg. Han är fyra år och skulle bli en spindel.

Annons

I stolen intill satt Fia Muregård från Hökerum och fick ett kattansikte, målat av Anna Gren. I detta fall rörde det sig nog mest om marknadsföring.

På gågatan stod Paul Kavanagh från Dublin i Irland och underhöll. Han har bott i Sverige i tre år. Det var hustrun från Borås som fick honom att flytta hit.

Att titta närmare på och sitta i en brandbil var ett annat populärt inslag. I Grodparken var det trampolinuppvisning, något den som ville också kunde testa. Gycklare, jonglörer och tecknare fanns också att hitta i marknadsvimlet.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons