Sjukdom bakom dödsfall i bergtäkten

Ulricehamn Artikeln publicerades
Den avlidne var anställd vid NCC:s anläggning i bergtäkten i Marbäck.
Foto: Christer Seldevall
Den avlidne var anställd vid NCC:s anläggning i bergtäkten i Marbäck.

Den man som påträffades livlös i bergtäkten i Marbäck i slutet av december förra året, avled av en hjärtinfarkt. Det rörde sig alltså inte om en arbetsplatsolycka.

Det framgår av ett preliminärt besked från rättsmedicinska som kom nu i veckan. Obduktionen visar att mannen, som var i 40-årsåldern, avled till följd av plötslig hjärtinfarkt.

Inledningsvis fanns misstankar om att det kunde vara fråga om en arbetsplatsolycka. Då dödsorsaken inte kunde klarläggas, beslutades om obduktion.

Ärendet har sedan dess legat hos arbetsmiljögruppen vid polisen i Göteborg.

Det var den 27 december som mannen påträffades livlös på sin arbetsplats, bergtäkten i Marbäck. Han fördes till sjukhus, men avled.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.