Polischefen: ”Hoppas tryggheten återvänder”

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Anders Robertsson

Tomas Stakeberg Jansson är mycket nöjd med att man nu nått ett stort genombrott i mordutredningen.

– Vi hoppas att tryggheten och friheten ska återvända, säger han.

På torsdagskvällen kom beskedet att polisen fått en dna-träff och att den misstänkte förövaren var avliden.

– Vi känner oss säkra på att vi hittat gärningsmannen och det finns ingenting annat i utredningen som pekar på någon annan misstänkt, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.

Förundersökningen går nu in i ett nytt läge.

– Vi måste gå igenom och analysera en rad delar, bland annat saker som rör den mordmisstänkte, säger Stakeberg Jansson och fortsätter:

– Men successivt kommer vi montera ner insatsen allt eftersom att åtgärderna blir genomförda. Vår personal kommer gå tillbaka till sina vanliga uppgifter. Det blir ett normalläge igen.

Arbetet med utredningen har tagit mycket stora resurser från polisen – inte minst under topsningen.

– Det har varit ansträngt en tid men det har givetvis inte funnits några tvivel om att det skulle prioriteras. Alla har varit med på det och lagt ner ett stort arbete för att föra utredningen framåt. Nu har vi sett att det gett resultat och mitt i allt det tragiska så känns det bra att få ett avslut.

Stakeberg Jansson menar att det varit påtagligt att invånarna i Ulricehamn och även andra delar i Sjuhärad känt en oro efter dådet.

– Det har framkommit när vi varit ute och arbetat att många upplevt att det påverkat deras trygghet. Ser man till Lassalyckan har det tidigare varit fantastiskt många som motionerat där på kvällstid men att de blivit färre efter mordet. Och det är såklart fullt förståeligt.

– Men nu hoppas vi att man ska känna trygghet och frihet igen och att det blir som det varit tidigare. Våra rekommendationer om att inte motionera själv eller med hörlurar släpper vi på, utifrån perspektivet att vi inte tror att det går en okänd gärningsman lös, säger Tomas Stakeberg Jansson.