November 2011: Parfymer för 200 000 stals vid inbrott

Parfymer för upp emot 200 000 kronor stals under ett inbrott på Storgatan natten till fredag.
Ulricehamn • Publicerad 25 november 2011
Foto: 
Foto: Christel Hofberg
Foto: Christel Hofberg

– Det känns fruktansvärt, säger Birgitta Edlund som äger butiken.

Klockan fyra på fredag morgon gick larmet i parfymbutiken Parelle på Storgatan. Genom att kasta in två stora gatstenar genom fönsterrutan har inbrottstjuvarna tagit sig in och fått med sig parfymer och kosmetika till ett värde av upp emot 200 000 kronor.

– De har inte varit inne mer än fem minuter, men de visste precis vad de ville ha, säger butikens ägare Birgitta Edlund.

Vaktbolaget var snabbt på plats, men då hade gärningsmännen redan försvunnit. Vittnen sägs ha sett en bil lämna platsen med hög hastighet.

Polisens tekniker från Borås gjorde igår morse en teknisk undersökning för att leta bevis och säkra spår.

– Det finns vissa spår att gå på, men än är ingen gripen eller anhållen för brottet, säger Stefan Andersson, inre befäl i Ulricehamn.

Vid 04, precis vid samma tid som inbrottet ägde rum fick polisen larm om att en bil brann på väg 157 i Boarp. De åker dit och den brinnande bilen visar sig vara stulen. Den bärgas till Borås för en teknisk undersökning. Polisen utesluter inte att bilbranden kan ha varit en skenmanöver kopplat till inbrottet.

– Det kan ha gjorts för att avleda polisen, säger Stefan Andersson.

Christel Hofberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.