Annons

New Wave vinnare på EM

Oavsett hur det går för Sverige i fotbolls-EM är Torsten Jansson och New Wave Group en vinnare.
Ulricehamn • Publicerad 22 maj 2008
New Wave är vinnare i fotbolls-em
New Wave är vinnare i fotbolls-emFoto: SCANPIX

Bolaget har ensamrätt till fotbollslandslagets officiella tröjor. Och ett mästerskapsår säljer de som smör.

I takt med att fotbollslandslaget gräver guld på planen växer intresset för sporten. Utbudet av matchtröjor, halsdukar, mössor och andra prylar för supportrarna har ökat markant de senaste tre, fyra mästerskapen.

Annons

Sedan 2003 är New Wave Group, via ett dotterbolag, ensam leverantör av landslagets officiella matchtröjor från Umbro. Bolaget räknar stenhårt med att sommarens EM ska ge klirr i kassan.

– Det är julafton! Vi kommer att slå vårt rekord från VM 2006. Våra produkter rullar ut året runt. Men ett år med ett mästerskap är det extra mycket, säger Per Segerqvist,vd på Seger United inom New

Han vill inte berätta hur många tröjor företaget spås sälja. Annat än att det snarare rör sig om tusentals än hundratusentals. Inte heller Svenska Fotbollförbundet, som har tecknat avtalet med New Wave Group, vill uppge några siffror. Men en officiell landslagströja kostar från 600 kronor i butikerna och förbundet får royalty på försäljningen. Hur mycket är dock okänt, men det handlar om ”mycket pengar”.

– Det är betydelsefullt. Fast allra viktigast är att det marknadsför vår sport, säger Janne Larsson, marknadschef på Svenska Fotbollförbundet.

– Den stora vinsten ett EM-år ligger i supporterartiklarna. Det är de som sätter fart nu. Vi har egna tröjor och vi har Umbros officiella och vi säljer jättebra av båda två, säger Per Malmros, projektledare på Stadium.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons