1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mattias Josefsson (S): ”Jag kandiderar inte”

Mattias Josefsson (S) står inte till förfogande om det blir aktuellt att tillsätta ett socialdemokratiskt oppositionsråd i Ulricehamn. Han lämnar frontlinjen i politiken och ska enbart sitta i kommunfullmäktige i fortsättningen.
Mattias Josefsson (S) var förstanamn för Socialdemokraterna i Ulricehamn i valet 2018. Nu meddelar han att han inte ställer upp som oppositionsråd.
Foto: Anne Engström

– Jag har bestämt mig, säger Mattias Josefsson, som har varit kommunstyrelsens ordförande den gångna mandatperioden. Så som det politiska landskapet har utvecklat sig är det inte jag som ska sitta i den positionen. Jag tror inte på att den politiska lösning som har presenterats är bra och då är det bäst för både mig och kommunen att jag tar ett steg åt sidan.

Han anser att om han ska arbeta tillsammans med ett styre som han inte tror på så skulle han bara bli negativ och inte tillföra något till det politiska arbetet.

– Jag vill inte hamna i en sådan situation.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Mattias Josefsson säger att det inte ens är säkert att det blir Socialdemokraterna som får posten som oppositionsråd utan det kan lika gärna bli en Moderatpolitiker.

– Men om det skulle bli en Socialdemokrat så är det inte jag. Jag ska inte ens sitta i kommunstyrelsen. Jag har meddelat partistyrelsen mitt beslut och nu är det valberedningen som får ta fram vår representant till kommunstyrelsen.

Mattias Josefsson säger att efter en valförlust funderar man förstås alltid på sitt eget ansvar.

– Men medlemmarna har sagt att de inte lastar vare sig mig eller Inga-Kersti Skarland för valresultatet. Ulricehamn följer bara med den våg som drar fram i hela landet i de kommuner som har lokala enfrågepartier. Men vi måste givetvis ta med oss det i det fortsatta politiska arbetet. Det är en ny situation att hantera.

Vad ska du göra nu då du lämnar frontlinjen?

– Jag vet inte exakt, säger Mattias Josefsson. Har du något förslag? Jag är ordförande till årsskiftet så jag har tid på mig. Jag kan starta företag, köpa in mig i ett företag eller bli anställd beroende på vem som vill ha mina tjänster. Jag är utbildad kommunikationsstrateg och tar med mig min erfarenhet av att leda chefer i den kommunala organisationen. Det jag har engagerat mig i som kommunstyrelsens ordförande är de stora övergripande strategiska frågorna och det är där min styrka ligger.

Läs mer

Sport

Trots dominans – förlust för Brämhult

Div II Västra Götaland, Dam: Brämhult–Älvsborg

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs nya succé: ”En av allsvenskans hetaste”

Drömmålet räckte till vinst borta mot Östersund.

Sport

Toarpsalliansen pulveriserade Kinna

Dam, Div IV Södra: Kinna–Toarpsalliansen

Sport

TV: Se Jesper Karlssons superträff här

Elfsborg gjorde 1–0 på en hörna i början av den andra halvleken mot Östersund.

Explosionen i Libanon

Pizzerian vill hjälpa drabbade i Beirut – skänker dagskassa

"Det är nu de här människorna behöver hjälp. Det är nu det är katastrof.”

Elitlägret

Lista: Alla lokala spelare på elitlägret sedan 1996

Cirka 400 namn: ✓ Utlandsproffsen ✓ A-landslagsspelarna ✓ Anfallaren som hoppade av och blev skyttekung i sexan