En mamma i Ulricehamn har anmält semesterstängningen av förskolan till Skolinspektionen.
Ulricehamn • Publicerad 10 mars 2010

Nu granskar Skolinspektionen saken.

Förskolorna i Ulricehamn stänger under flera veckor på sommaren, och de barn som ändå behöver barnomsorg placeras på en förskola i kommunen som håller sommaröppet.

En kvinna med två barn anmäler nu hanteringen av saken till skolinspektionen. Hon behöver barnomsorg under den aktuella tiden, och har då fått beskedet att hennes barn kommer att placeras på en annan förskola med bara vikarier och ingen av barnets ordinarie personal. Hon skriver i sin anmälan att ett av hennes barn mått mycket dåligt av upplägget tidigare år, och att hon därför vill att det granskas av Skolinspektionen.

Enligt mamman är personalen tvingade att ta ut semester de aktuella veckorna.

"Många föräldrar planerar sin semester efter förskolans stängning och inte efter sitt eget önskemål och lappar ihop det med släkt och vänner för att slippa utsätta sina barn för detta. Om det funnits tryggare alternativ för barnen hade fler barn varit inom barnomsorgen även sommartid" skriver hon.

Skolinspektionen begär nu in ett yttranden från kommunen.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.