Laddar för visning av vårmode

Det lackar mot modevisning i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 27 mars 2008
Rickard Ekstrand hjälper som vanligt till med att få snits på modevisningen.
Rickard Ekstrand hjälper som vanligt till med att få snits på modevisningen.Foto: Göran Jakobsson
Lite av ett extranummer blir den cheerleading där ett helt gäng framträder tillsammans. Här tränar man för fullt.
Lite av ett extranummer blir den cheerleading där ett helt gäng framträder tillsammans. Här tränar man för fullt.Foto: Göran Jakobsson
Det blir mycket väntan då en storproduktion som modevisningen tränas in. Det gäller att ta tillvara de stunder till vila som ges.
Det blir mycket väntan då en storproduktion som modevisningen tränas in. Det gäller att ta tillvara de stunder till vila som ges.Foto: Göran Jakobsson

På söndag ordnar elever på Tingsholmsgymnasiet traditionsenligt en sådan. Det är nu jäktigt värre för att få allt klappat och klart.

Modevisningen har blivit något av en tradition för samhällsekonomerna och företagseleverna. Det är nummer 17 i ordningen som nu förbereds, och denna gång är det klasserna SP3 och FG3 som ligger bakom det hela.

– I höstas hade vi en modevisning, men den var en del av en kurs. Det vi gör nu är helt frivilligt och vi gör det för att vi tycket det är så kul, säger Klara Ekstrand, en av eleverna.

Eleverna gör allt själva, från själva byggandet av själva catwalken, ljus- och ljudsättning till själva mannekängandet.

– Större delen av skoltiden sitter man i en bänk och läser. Det här är så annorlunda. Det är roligt att få ta mer ansvar och man lär sig jättemycket. Det är därför vi gör det frivilligt.

Frivilligt är det alltså så alla i de båda klasserna ställer inte upp. Men de flesta gör det och tillsamman är man drygt 30 som delar på det mesta. En del av dem som inte deltar tycker att tiden inte räcker till, andra jobbar eller är upptagna med annat. Men även en del som jobbar ställer upp så fort de har möjlighet.

Det är som sagt mycket man haft att fixa i förväg. Man har fått boka lokal, fixa fram kläder att visa, annonsera, se till att allt som behövs finns på plats och liknande.

– Vi har goda kontakter med butiker inte bara i Ulricehamn utan även i Gällstad, Borås och Jönköping. De är jättepositiva till vår modevisning och verkar se fram mot att vi ska ringa och fråga inför ett nytt arrangemang.

Lite hjälp utifrån har dock arrangörsklasserna tagit. Dels hjälper mediaelever på skolan till på ett hörn och dels har man hyrt in en koreograf, nämligen Rickard Ekstrand.

Han är dansare och koreograf till yrket och bor numera i Stockholm och har en egen firma.

– Jag är uppvuxen i Ulricehamn och har själv gått här på Tingsholmsgymnasiet. Jag har hjälpt till med modevisningen i flera år, så det är lite av en slump att det i år är min syster Klara som är en av arrangörerna, säger Rickard Ekstrand.

Under hela denna vecka hjälper Rickard eleverna och går igenom nummer för nummer med dem. Och han hjälper till att välja musik. Och för eleverna är det jobb långa dagar under hela påsklovet.

Årets tema är ”Rock ?n roll High school” och få upp rätt stämning ingår som extranummer något som kallas cheerleading, ett dansnummer med många på scen samtidigt.

På söndag ger man två föreställningar i Tingsholmsgymnasiets aula. Biljetter till dessa finns att köpas bland annat hos Peraxel.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.