Kvinna rymde från behandlingshem - domen ändras till fängelse

Efter bara en vecka rymde den brottsdömda 19-åriga Ulricehamnskvinnan från behandlingshemmet.
Ulricehamn • Publicerad 22 oktober 2008

Nu har hovsrätten skärpt hennes straff till två månaders fängelse.

Kvinnan stod åtalad för försök till dråp efter ett knivdrama i en lägenhet i Ulricehamn, men friades från dessa anklagelser av Borås tingsrätt.

Hon hade knivhuggit sin före detta pojkvän svårt sedan han hade tagit sig in i hennes lägenhet iklädd tomtemask. Tingsrätten konstaterade att det handlade om självförsvar.

Däremot dömdes hon för ofredande, för att ha tafsat på två yngre flickor i Stadsparken i Borås, samt för hemfridsbrott, skadegörelse, övergrepp i rättssak, narkotikabrott, brott mot knivlagen. Straffet bestämdes till skyddstillsyn och vård. Men redan veckan efter att 19-åringen kom till behandlingshemmet rymde hon därifrån och har vägrat återvända med motiveringen att det inte passade henne.

Hovrätten har därför slagit fast att hon har brutit mot de åligganden enligt behandlinsplanen och skärper därför straffet till två månaders fängelse.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.