Klart: S och V tar över

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är redo att ta över styret i Ulricehamns kommun.
Ulricehamn • Publicerad 13 oktober 2014

De kommer styra i minoritet men ingår ett valtekniskt samarbete med Trepartialliansen om budgeten.

De har jobbat hårt, Socialdemokraterna och Trepartialliansen, för att få tillstånd ett samarbete partierna emellan och på så sätt kunna bilda ett majoritetsstyre. Men de ideologiska skillnaderna har helt enkelt varit för stora för att det skulle gå i lås. I stället blir det ett valtekniskt samarbete för att få igenom budgeten.

– Vi har fått släppa några politiska poster för att få igenom det här, men jag vill vänta med att säga vilka, säger Mattias Josefsson (S).

Roger Wilhelmsson (M) ansåg att det nuvarande politiska landskapet kräver pragmatiska lösningar.

– Vi har sonderat åt olika håll, misslyckats med att hitta stöd för ett majoritetsstyre, så vi väljer att ta ett steg tillbaka och låta Socialdemokraterna ta över med oss i opposition. Men vi kommer jobba hårt för att hitta en gemensam budget. Det har vi tränat på i tre år så det ska nog gå bra, säger Roger Wilhelmsson (M).

Åsa Dahlberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.