Högg man i ryggen – dömdes till samhällstjänst och skyddstillsyn

Utan förvarning högg den 21-årige mannen från Kind en kniv i ryggen på en annan man vid ett bråk på Strandgatan i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 16 september 2008

I dag dömdes 21-åringen till 200 timmars samhällstjänst och skyddstillsyn för bland annat grov misshandel.

För lite drygt två år sedan hamnade en man i 18-årsåldern i munhuggning med några personer i samband med en fest i Ulricehamn. Kindsbon som inte var delaktig i själva bråket kom enligt vittnen farande och slog utan förvarning till offret i ryggen.

Offret uppfattade det först som om han hade blivit nupen i ryggen och det var först när kamrater påpekade att han blödde som han förstod att han hade blivit knivhuggen. Hugget var omkring fyra centimeter djupt men inte livshotande.

Den i dag 21-årige mannen som höll i kniven sade vid rättegången i Borås tingsrätt att han hade varit så berusad att han inte mindes ett dyft av händelsen.

Mannen ska betala drygt 36 000 kronor i skadestånd till offret.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.