Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Göteborgsoperan besöker Ulricehamn på sin scensommarturné.
Foto: Göteborgsoperan
Göteborgsoperan besöker Ulricehamn på sin scensommarturné.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

GÖTEBORGSOPERANS SOMMARKONSERT

Musik: Göteborgsoperans turné kommer till Ulricehamn med sin Scensommarkonsert. Första delen av konserten består av smakprov ur den nya säsongens operaföreställningar. Efter paus bjuds sånger ur operapärlor av bland andra Puccini, Mozart, Wagner och Britten. Sångsolister är Frida Engström, Carolina Sandgren, Tomas Lind och Åke Zetterström. Anders Ottosson ackompanjerar på flygel. Göran Gademan är presentatör.

Folkets Hus i Ulricehamn torsdag 22 augusti kl 18.

 

KULTURHISTORISK VANDRING

Vandring: Hembygdsforskaren Örjan Hill guidar på en kulturhistorisk vandring i Fänneslunda. Ta med egen fika. Turen beräknas pågå i två timmar.

Samling Fänneslunda kyrkoruin lördag 24 augusti kl 9.30.

 

VÅFFELKAFÉ OCH ÖRTAGÅRD

Kafé: Timmele hembygdsförening har våffelkaféet öppet i hembygdsgården. Passa även på att besöka örtagården och titta på museiföremål.

Timmele hembygdsgård/Gästgivaregården lördag 24 augusti kl 15–17.30.

 

KVARNDAG MED SOMMARKAFÉ

Kvarndag: Mjölnarna på Kvarnhultet startar kvarnen klockan 13.30 och mal mjöl till kl 15. Sommarkaféet öppnar klockan 15 vid Grönahögs hembygdsstugor där ett 50-tal olika bakverk erbjuds. Man kan även delta i en bil/cykelburen tipspromenad från Kvarnhultet, via Bohestra och Högaberg till sommarkaféet vid hembygdsstugorna (inlämning av tipskuponger senast klockan 16 vid hembygdsstugorna).

Kvarnhultet/Hembygdsstugorna i Grönahög söndag 25 augusti kl 13.30–17.

 

UTSTÄLLNINGAR

Utställning: Den interaktiva utställningen Stämplad, om kategorisering av människor, finns kvar på Ulricehamns stadsbibliotek till och med den 22 augusti. Tina Haldorsson från Göteborg ställer ut färgstarkt måleri på Galleri SM Art till och med den 31 augusti.

Ulricehamns stadsbibliotek, bibliotekets öppettider. Galleri SM Art (Storgatan 33) i Ulricehamn, öppet lördagar och söndagar kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.