Annons

Guiden

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 6 maj 2019 • Uppdaterad 23 maj 2019
På lördag kan man kolla in folkrace på Bogebanan i Ulricehamn.
På lördag kan man kolla in folkrace på Bogebanan i Ulricehamn.Foto: Johanna Eriksson

MILJÖ- OCH KVINNOPROJEKT I KENYA

Föredrag: Jan-Åke Thorell berättar och visar bilder från sitt lyckade kvinnoprojekt i Kenya där man distribuerar miljövänliga spisar och grillar, Jiko på swahili. Spisarna minskar förbrukningen av grillkol kraftigt och är bra för miljön i stort, den egna hälsan och plånboken. Pengarna som ett normalhushåll sparar täcker skolavgifterna för ett barn under ett helt år. Nästan 100 spisar är distribuerade sedan starten för knappt ett år sedan. Föreläsningen ingår i Jan-Åke Thorells fotoutställning som pågår på ArtEx Galleri till och med den 11 maj.

ArtEx galleri, Bogesundsgatan 16 i Ulricehamn, måndag 6 maj kl 18–20.

Annons

VÅRRACET FOLKRACE - OBS! INSTÄLLT

Folkrace: Till Bogebanans folkracetävlingar kommer förare från när och fjärran och som vanligt utlovas en fartfylld tävling med rafflande heat. Under tävlingsdagen finns det mat och fika att handla i kioskerna. Obs! Detta evenemang är inställt på grund av för få anmälda.

Bogebanan i Ulricehamn lördag 11 maj från kl 10.

TIPSPROMENAD

Hjärngympa: Vid Karins lada i Strängsered är det tipspromenad varje söndag maj–augusti. Rundan är cirka två kilometer i varierande natur och kan köras med barnvagn. Tipspromenadstart kl 11–16. Kaféet är öppet till kl 17.

Karins lada i Strängsered söndag 12 maj kl 11–17.

A TRIBUTE TO QUEEN

Konsert: Maria Skoglund, Rickard Skoglund, Ulrik Arturén och Utbykören från Göteborg (ledd av Maria Skoglund) bjuder på en pampig konsert där de tre solisterna backas upp av maffig körsång. Biljetter köps på www.nortic.se eller på Ulricehamns turistbyrå.

Folkets hus i Ulricehamn söndag 12 maj kl 15 och kl 18.

UTSTÄLLNING

Annons

Konst: Ewa Goliat ställer ut akvarell i Rådhuset till och med den 19 maj. Utöver öppettiderna nedan även öppet efter överenskommelse, tel 0321–595172.

Rådhuset i Ulricehamn, öppet onsdag kl 15–18, fredag kl 12–15, lördag–söndag kl 11–15.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons