Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Cykla utmed Sjuhäradsleden och studera konstverk.
Foto: HASSE HOLMBERG
Cykla utmed Sjuhäradsleden och studera konstverk.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

BERÄTTARKAFÉ

Kafé: Stadsbiblioteket inleder höstens berättarkaféer som kommer att hållas tre tisdagar i höst. Lyssna till andras historier eller berätta dina egna, påhittade eller sanna. Samtalen leds av en berättarkaféledare. Biblioteket bjuder på fika.

Ulricehamns stadsbibliotek tisdag 3 september kl 18.30–19.30.

 

TRÄDETS MARKNAD

Marknad: Besök en av Sveriges äldsta marknader med anor från 1200-talet. Ett 30-tal knallar och ett 1000-tal besökare väntas.

Trädet lördag 7 september kl 9–14.

 

ULRICEHAMNS GAMLA VATTENVERK

Kulturarv: Ulricehamns Energi uppmärksammar Kulturarvsdagen genom att öppna byggnadsminnet Ulricehamns gamla vattenverk från 1914 för besökare. Tändkulemotorn startas och allmänheten bjuds in i den välbevarade maskinhallen. Utställare, tipspromenad, aktiviteter och underhållning finns under dagen. Veteranmopedutställning och mopedrally. Fri entré.

Ulricehamns gamla vattenverk söndag 8 september, hela dagen.

 

IN TENT INTERVENTIONS

Performance: I denna performance är mötet mellan besökare och konstnär en del av verket. Konstnärerna är Annikki Wahlöö, Benedikte Esperi och Cia Runesson. Vernissage vid rådhuset den 5 september kl 12–15. Fri entré.

Vid Ulricehamns rådhus torsdag 5 september–söndag 8 september kl 12–15.

 

SE KONST FRÅN CYKELN

Konst: Genom projektet (X)Sites har ett antal konstverk placerats ut utmed Sjuhäradsleden. I Ulricehamn kan man se Rachel Barrons verk Colour in Waves i vattnet vid Sjöträdgården (Fiskaregatan/Strandgatan) och Karl Chilcotts konstverk Grove Story finns vid Skotteksgården (Gamla Marbäcksvägen/Marbäcksvägen).

Utmed Sjuhäradsleden, när man vill.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.