Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Flera orter i Sjuhärad har haft sin egen Prideparad. Ulricehamn har sin första Pridevecka och avslutar den på lördag med en parad.
Foto: Anne Bengtsson/Arkiv
Flera orter i Sjuhärad har haft sin egen Prideparad. Ulricehamn har sin första Pridevecka och avslutar den på lördag med en parad.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

ULRICEHAMN PRIDE

Pride: Några av de saker som händer under veckan (fler programpunkter på RFSL Sjuhärads Facebookgrupp eller ulricehamn.se). Måndag spelas Paria av August Strindberg med Spect scenkonst (teater, samtal och soppa). Tisdag hålls ett samtal med James Åke Englund om utsatthetens olika vinklar och uttryck. Onsdag föreläser Amina Ndinda Mutunga, följt av newcomersträff med berättelser om hbtq i världen - och på kvällen är det filmvisning Pride. Torsdag kan man lyssna till föreläsningar, till exempel Emilia Larsdotter ”Att leva normöverskridande med transidentitet - en livsresa.”, om svårigheten att komma in som normbrytare i idrottssammanhang med Mathilda Piehl och handbollsstjärnan Loui Sand, samt berättelser från vården om psykisk hälsa, bemötande och brister. Fredag hålls afterworksamtal med poeterna Daniel Mårs och Hanna Rajs med Marie Hållander som samtalsledare. Lördag förmiddag ordnas textilt återbruk och budskap med Erica Ticona och Indira Sojtaric, plakatverkstad, poesiträd och häng i parken innan veckan avslutas med Prideparaden kl 14. Hela veckan pågår utställningen ”Ett queert här - berättelser från några av oss alla” i Rådhuset och Stadsbiblioteket och Mediatek Tingsholm lånar ut böcker med hbtqia-fokus.

Måndag 26 augusti–lördag 31 augusti. Måndag Folkets hus kl 19. Tisdag Rådhuset kl 18. Onsdag Stureparken kl 17 och Folkets hus kl 19. Torsdag Stureparken hela dagen. Fredag Stureparken hela dagen. Lördag Stureparken hela dagen och parad kl 14 från Rådhuset.

 

DANS I PARKEN

Dans: På årets sista sommardans i Timmeleparken spelar Hedins. Entréavgift, kaffe och smörgås kan köpas.

Timmeleparken onsdag 28 augusti kl 18–21.30.

 

UTSTÄLLNING

Konst: Tina Haldorsons utställning av färgstarkt måleri finns kvar på Galler SM Art till och med den 31 augusti.

Galleri SM Art i Ulricehamn, öppet lördag 31 augusti kl 12–15.

 

SPORTVAGNSTRÄFFEN RALLY

Bilar: Från kl 13 fylls Ulricaparkens grönområde vid Åsunden och Sturebadet av sportvagnar. Den som har en sportvagn/-bil är välkommen att ställa ut. Deltagarna i rallyt som har startat i Borås kör i mål från cirka kl 13.30. Prisutdelning för rallyt är cirka kl 16.

Ulricaparken/Sturebadet i Ulricehamn lördag 31 augusti kl 13–17.

 

SKÖRDEFEST VID ÅRÅS KVARN

Marknad: På Åråsdagen har Årås kvarn sin första skördemarknad med lokalproducerade råvaror och produkter samt hantverk. Årås handelsbod med Antikt & Begagnat håller öppet.

Årås kvarn i Kölingared söndag 1 september kl 13.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.