Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
På söndag tävlar man med radiostyrda modellbåtar i Åsunden.
Foto: Bo Åkesson
På söndag tävlar man med radiostyrda modellbåtar i Åsunden.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

BERÄTTARKAFÉ

Historier: Ta sista chansen för våren att träffas och ta del av andras historier, barndomsberättelser, lokala vandringssägner, sagor, kära minnen eller rent hittepå – och berätta själv. Fri entré, ingen anmälan, fika finns.

Ulricehamns stadsbibliotek tisdag 14 maj kl 18.30–19.30.

 

RADIOSTYRDA BÅTAR PÅ ÅSUNDEN

Miniatyrbåtar: DF65 Sverigecupen med radiostyrda båtar kommer till Ulricehamns kappseglingssällskap. kappseglingen seglas på Åsunden i hamnen mellan Kallbadhuset och restaurang Bryggan. Fri entré och strandnära seglingar.

Kallbadhuset/Bryggan i Ulricehamn söndag 19 maj, första start kl 10.30.

 

TIPSPROMENAD VID KARINS LADA

Hjärngympa: Det är tipspromenad vid Karins lada varje söndag till och med augusti. Rundan är två kilometer och barnvagnsvänlig. Starten går klockan 11–16 och kaféet är öppet till klockan 17.

Karins lada i Strängsered söndagar kl 11–17.

 

UTSTÄLLNING

Konst: Eva Goliat ställer ut akvareller i Rådhuset till och med den 19 maj.

Rådhuset i Ulricehamn, öppet onsdag kl 15–18, fredag kl 12–15, lördag och söndag kl 11–15.

 

GÅ PÅ BIO

Film: Biograf Folkan visar Detective Pikachu tisdag, fredag och söndag kl 19 samt söndag kl 16, Teen Spirit tisdag kl 19.30, Ugly Dolls söndag kl 15.30 samt The Hustle fredag och söndag kl 20.

Biograf Folkan i Folkets hus i Ulricehamn tisdag 14 maj–söndag 19 maj.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.