Annons

Guiden

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 4 februari 2019
Passa på att åka skidor både utför och på längden nu när det finns gott om snö.
Passa på att åka skidor både utför och på längden nu när det finns gott om snö.Foto: UT Arkiv

HÖGLÄSNING PÅ SAMERNAS NATIONALDAG

Bibliotek: För andra gången i vår bjuds högläsning av bibliotekarie Nancy Lindström på Ulricehamns bibliotek. Den här gången uppmärksammas samernas nationaldag. Fri entré.

Annons

Ulricehamns stadsbibliotek onsdag 6 februari kl 17–17.40.

KURDISK FOLKMUSIK MÖTER KLASSISKA STYCKEN

Konsert: Ensemble Makadam och den kurdiska sångerskan Avin Omar låter kurdisk folkmusik möta klassisk musik av Schubert, Bach och Beethoven. Komponerade verk bryts upp och kommenteras med planerad och oplanerad improvisation och fragmentarisering. Förköp biljetter på turistbyrån.

Tvärreds kyrka onsdag 6 februari kl 19–21.

VÄSTGÖTALOPPET OCH SM I FUTSAL

Sport: Se Västgötaloppet på skidor på Lassalyckan eller SM i futsal för flickor och pojkar 15 och 17 år. Västgötaloppet Motion 22, 14 eller 42 kilometer går på lördag medan ungdoms- och juniorloppet samt tävlingsloppet 42 kilometer går på söndag. Lördag spelas ett av totalt åtta gruppspel i SM i futsal i sim- och sporthallen.

Lassalyckan lördag 9 februari och söndag 10 februari. Sim- och sporthallen lördag 9 februari.

Annons

ÅK SKIDOR I BACKEN

Skidor: Ulricehamn Ski center har öppet för utförsåkning.

Ulricehamn ski center, öppet måndag, tisdag och torsdag kl 9–15, onsdag och fredag kl 9–21, lördag och söndag kl 9–17.

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Galleri SM Art visar Leif Robertssons utställning av grafik, skulptur och måleri med temat människor i rörelse till och med den 16 februari. Människorna på hans bilder är ofta på väg in i bilden eller vänder ryggen till och går bort från betraktaren. Kommunen visar sin samling av Rune Claessons konst i Rådhuset med vernissage på lördag den 9 december, till och med den 24 december.

Galleri SM Art, Storgatan i Ulricehamn, öppet torsdag–fredag kl 16–18, lördag–söndag kl 12–15. Rådhuset i Ulricehamn, öppet onsdag kl 15–18, fredag kl 12–15, lördag–söndag kl 11–15.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons