Annons

Frågor om budgeten till alliansen i Ulricehamn

Hur ser alliansens budget ut för nästkommande år?
Ulricehamn • Publicerad 6 maj 2008

Den frågan har Monica Lohász ställt till kommunstyrelsens ordförande.

Monica Lohász (s) ställde den 21 februari en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (c) där hon ville ha svar på följande frågor: Hur ser alliansens budget ut för år 2009? Har alliansen för avsikt att avsätta tillräckliga medel så att det kan bli goda lösningar för de äldres och 90-åringarnas äldreboende?

Annons

Och har alliansen för avsikt att avsätta tillräckliga medel, så att alla elever kan få en sådan kunskap och bli behöriga till gymnasieskolan?

På den första frågan svarar Roland Karlsson (c) att alliansen nu är inne i slutfasen av budgetarbetet för 2009 och därför inte kan svara detaljerat på vilka nivåer som kommer att hamna på de olika nämnderna. När det gäller de två övriga frågorna svarar Roland att frågan behöver förtydligas. Eftersom han inte känner till de krav och resurser som Socialdemokraterna anser behövas inom vård- och omsorgsnämnden eller barn- och utbildningsnämnden blir det också omöjligt att svara på frågan.

Roland poängterar dock att majoriteten kommer att avsätta medel i budgeten för att bedriva en god omsorg om de äldre samt medel för att ge ungdomar en god utbildning med målet att alla ska nå behörighet till gymnasieskolan.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons