Fortsatt oklart om Ulricehamns styre

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Louise Olsson

Det är ännu inte klart vilka som tar makten i Ulricehamn. Vid torsdagens möte i kommunfullmäktige lyckades man, som förväntat, inte välja presidium till fullmäktige.

Som brukligt är öppnades mötet av ålderspresidenten, alltså den som suttit längst i fullmäktige, Liselotte Andersson (C). När det sedan blev dags att välja presidium för den kommande mandatperioden kunde det inte genomföras, eftersom det fortfarande är oklart vilka som kommer att styra kommunen och man vill att presidiet ska vara sammansatt av personer ur både majoritet och opposition.

På förslag av Roland Karlsson (C) bordlades valet av presidium. Det kommer förhoppningsvis att kunna genomföras nästa vecka.

Däremot lyckades man välja en val- och arvodesberedning med representation från alla partier. Beredningsledare blev Börje Eckerlid (C) och vice beredningsledare blev efter votering Eva Grönbäck (M). Övriga ledamöter är Inger Broberg (C), Lisa Åkesson (NU), Teresa Benkarcik (NU), Catharina Örtendahl Rylid (M), Klas Redin (S), Emma Magnusson (S) och Mattias Bengtsson (SD).