Annons

Fackeltåg för medmänsklighet

På måndag eftermiddag, strax före kommunfullmäktiges möte, görs en gemensam manifestation i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 30 november 2009

Det är den borgerliga majoriteten och den samlade oppositionen i Ulricehamn som går till gemensam aktion.

– Vi vill tydligt tala om vår hållning i frågor som rör medmänsklighet. Vi uppmanar samtidigt andra kommuner i Sjuhärad att följa vårt initiativ, säger Roland Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn.

Annons

Under många år anser man att Ulricehamn har bedrivit en generös flyktingpolitik.

– Det ska vi vara stolta över. Vi ger människor som tvingats fly sitt land på grund av krig och förtryck möjlighet att starta ett nytt liv en andra chans.

Kommunstyrelsens vice ordförande i Ulricehamn, Mattias Josefsson säger att manifestationen är ett styrkebesked för ett öppet Ulricehamn.

– Vi uppmanar alla ulricehamnare som delar våra gemensamma värderingar att sluta upp i fackeltåget.

Av de flyktingar som gått kommunens introduktionsprogram var nio av tio självförsörjande vid senaste årsskiftet.

– Men det kan bli bättre. Vi får inte förledas att tro att vi löser problemen genom att isolera vår medmänsklighet innanför kommungränsen. Istället krävs att vi tillsammans förbättrar möjligheterna för alla människor att snabbt bli en del av Ulricehamns kommun.

Bakom manifestationen står Centern, Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Manifestationen startar vid Grodparken klockan 17.30 på måndag.

Boel Ferm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons