Elevdatorer värda drygt 70 000 stulna

Tio datorer för ett sammanlagt värde av drygt 70 000 kronor, har blivit stulna från Tingsholmsgymnasiet.
Ulricehamn • Publicerad 2 oktober 2012

Datorerna skulle gå till eleverna. Stölden upptäcktes i går morse när personalen på vuxenutbildningen kom till skolan.

– Vi vet inte exakt vid vilken tidpunkt inbrottet var, men någon har tagit sig in i ett rum och stulit bärbara laptops. Det är sju nya datorer och tre äldre datorer, säger Stefan Hagebring, rektor och ansvarig för vuxenutbildningen på skolan.

Förövarna tog sig in i lokalerna genom att krossa en ruta. Datorerna de stal var så kallade elevdatorer och skulle användas av eleverna på SFI och fungera som lånedatorer för vuxenutbildningen.

– De tre äldre är kanske värda cirka 2 000 kronor styck, men de nya kostar runt 10 000 kronor. De hade inte varit ute hos eleverna än, men var anpassade för att passa till deras behov, säger Stefan Hagebring.

Han menar att datorerna så småningom ska ersättas, även om det blir en oönskad ekonomisk utgift för verksamheten.

– Sådant här får inte på lång sikt drabba eleverna, men några elever som skulle fått sina datorer i början på nästa vecka får kanske vänta lite. Men det är klart att det är ett avbräck ekonomiskt, vi har ju köpt dem en gång.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.