Eldade upp kvinna – idag kommer domen

41-åringen har erkänt att han eldade upp en kvinna från Ulricehamn men förnekar att han dödat henne.
Åklagaren vill ge honom 18 års fängelse för mord. Idag kommer domen.
Ulricehamn • Publicerad 13 juli 2018
I ett torp vid gränsen mellan Falköping och Ulricehamn gjorde polisen det makabra fyndet.
I ett torp vid gränsen mellan Falköping och Ulricehamn gjorde polisen det makabra fyndet.Foto: Oscar Eriksson

I mitten av mars hittade polisen de brända kvarlevorna efter en saknad kvinna från Ulricehamns kommun. En man från en by i Falköpings kommun har erkänt att han eldat upp kroppen bakom sin bostad, men har inte kunnat berätta hur det gick till när kvinnan dog.

Mannen erkände att de grälat, att det blev ”svart i huvudet” på honom och när han vaknade till låg kvinnan död. Han säger att han tänkte ringa till polisen, men vågade inte för han fick panik. I stället släpade han ut kroppen till baksidan av uthuset. Dagen efter tände han eld på kroppen så att det inte gått att slå fast exakt när kvinnan dog.

Bakom det här uthuset hittades den kraftigt brända kroppen. Mannen som dök upp strax efteråt greps.
Bakom det här uthuset hittades den kraftigt brända kroppen. Mannen som dök upp strax efteråt greps.Foto: Polisutredningen

Den misstänkte mannen, som suttit häktad sedan i mars, hävdar att han inget minns men är oskyldig till kvinnans död.

Kvinnan och den åtalade mannen hade haft en relation. Enligt vittnen som hörts under polisutredningen ska han tidigare ha varit våldsam mot henne.

Åklagaren Jenny Karlsson har tidigare sagt till Ulricehamns tidning att bevisläget mot den åtalade mannen ändå är starkt och att hon yrkat på 18 års fängelse för mord.

Idag kommer domen.

Kroppen brändes utomhus, men det brutala våldsdådet ska ha skett inomhus och analyser av blodspår som säkrats där är viktig bevisning i åtalet.
Kroppen brändes utomhus, men det brutala våldsdådet ska ha skett inomhus och analyser av blodspår som säkrats där är viktig bevisning i åtalet.Foto: Polisutredningen
Inger MelinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.