Den mesta skolmaten i Ulricehamn är "hemlagad"

Kökspersonalen trillar inte köttbullarna själv men maten som serveras i kommunens skolor är till stor del ”hemlagad”.
Ulricehamn • Publicerad 31 mars 2010

Det visar en utredning som gjorts på begäran av Vänsterpartiet. Roland Karlsson (C) menar att synen på tillsatser är överdriven.

”Inom storhushållssektorn har livsmedelsindustrin under flera år arbetat med att renodla produkterna så att de innehåller så få allergener och tillsatser som möjligt”, lyder svaret.

Brödet innehåller socker som krävs för jäsningsprocessen och man eftersträvar gemensam matstandard inom de olika kommunala enheterna, vare sig det rör sig om förskola eller skola. Lokala avvikelser beror på kökens utrustning och barnen serveras grönsaker i enlighet med Livsmedelsverkets riktlinjer.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.