Annons

De vill sprida ljus i mörkret

På torsdag blir det Novemberljus hos Steinstö trädgård i Ulricehamn.
– Flera har stannat och trott vi visar blomman novemberljus, säger Eva Åkesson, en av delägarna.
Ulricehamn • Publicerad 25 november 2009
Ulla Andersson, Rädda Barnen, Eva Åkesson från Steinstö samt Emma Ekblom, NBV vill tända ljus i novembermörkret och informera om sina respektive verksamheter.
Ulla Andersson, Rädda Barnen, Eva Åkesson från Steinstö samt Emma Ekblom, NBV vill tända ljus i novembermörkret och informera om sina respektive verksamheter.Foto: Boel Ferm

Det är Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV som tillsammans med Steinstö Trädgård och Rädda Barnen står som arrangör.

– Ulricehamn är lite outforskad mark, vi sitter i Borås men verkar också i till exempel Herrljunga, säger Emma Ekblom, vikarierande konsulent hos NBV.

Annons

Det blir mängder av ljus i och runtom växthuset, Angelica Redlund sjunger och spelar gitarr, det finns möjlighet att prova på egna blomsterarrangemang och Rädda Barnen säljer ljus till förmån för behövande barn.

– Emma ringde och frågade om vi ville vara med och vi nappade direkt. Jag har varit och köpt olika stearinljus i Vedum, säger Ulla Andersson från Rädda Barnen.? Boel Ferm

Boel Ferm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons