Chefer: "Det går inte att spara mer på personalen"

Chefer i kommunen delar uppfattningen om att läget i förskolan är ansträngt. Att spara mer på personalen är inte möjligt menar de.
Ulricehamn • Publicerad 8 oktober 2012

– Vi har varit tydliga, vi kan inte spara mer på personal. Meningen är att vi måste titta på andra lösningar när det gäller effektivisering av inköp och lokaler, säger Elisabeth Johansson, verksamhetschef i skolområde nord.

Hon håller med om att förskolan är i ett pressat läge, inte bara för att barngrupperna blir större.

– Förskolan har fått ett helt annat uppdrag. Från omsorgsplats, till en lärandeverksamhet, och det ställer andra krav på personalen. Samtidigt har arbetsbelastningen har ökat. Det är klart att det är ett bekymmer.

Även Göran Nyman, chef för välfärd, lärande och samhällsutveckling, menar att det är viktigt att lyssna på signalerna från verksamheten när det gäller vart sparbetinget ska riktas.

– Till slut kommer man till en gräns där det får effekter på den pedagogiska verksamheten, arbetsmiljön och säkerheten, säger han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.