Arkiv: Tre små håriga svin i fyllecell

Tre marsvin är inburade på Ulricehamns polisstation. – De får sallad, morötter och pellets, säger närpolisbefäl Fredrik Zetterlund om ordningsmaktens nya kelgrisar.
Ulricehamn • Publicerad 9 mars 2010

Att polisen tar in fyllesvin är väl ingen nyhet, men på måndagseftermiddagen kom en person in med en kartong innehållande tre marsvin som hittats på trottoaren på Lindängsvägen. Veterinär konstaterade att det inte gick någon nöd på keldjuren och överlät dem till polisen som hittegods. Nu sitter de i bur i fyllecellen.

– De betraktas som hittegods i tio dagar innan ägandeskapet övergår till oss eller någon som hör av sig som vill ha dem.

Det finns ingen anmälan om djurplågeri upprättad och marsvinen var i gott skick. Fredrik Zetterlund tror att de hittades ganska snart efter att de lämnades i lådan.

– Än är de inte betungande, men vi tror att det löser sig och att de får nytt hem snart.

*****

bt.se kommer under tre veckor publicera artiklar från de senaste åren som varit särskilt klickade.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.