Annons
Nyheter

USA:s ambassad sätter upp skyltar i Jerusalem

Minst tre skyltar märkta "USA:s ambassad" har satts upp i Jerusalem, en vecka innan den amerikanska beskickningen i staden är tänkt att öppna. Den omstridda ambassadflytten från Tel Aviv till Jerusalem sker efter ett beslut av USA:s president Donald Trump, som erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Minst tre skyltar märkta "USA:s ambassad" har satts upp i Jerusalem, en vecka innan den amerikanska beskickningen i staden är tänkt att öppna. Den omstridda ambassadflytten från Tel Aviv till Jerusalem sker efter ett beslut av USA:s president Donald Trump, som erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

Skyltarna på engelska, hebreiska och arabiska har hängts upp nära det amerikanska konsulatets byggnad i södra Jerusalem, som officiellt blir ambassad 14 maj.

Annons

President Trump kommer inte att närvara vid invigningen, däremot finansminister Steven Mnuchin samt Trumps svärson Jared Kushner och dottern Ivanka Trump, meddelar VIta huset.

Jerusalems status är en av de känsligaste frågorna i konflikten mellan israeler och palestinier. Israel betraktar staden som sin odelade huvudstad, medan palestinierna vill se östra Jerusalem som huvudstad i en framtida palestinsk stat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons