Annons
Nyheter

USA: Flickscouter dödade i smitolycka

Tre flickscouter och en vuxen kvinna har dödats i en smitolycka i den amerikanska delstaten Wisconsin, rapporterar lokala medier. Flickorna var del av en scoutgrupp som plockade skräp längs med en landsväg, samtliga iklädda limegröna reflexvästar, när en svart jeep körde av vägen och in i flera av dem.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Tre flickscouter och en vuxen kvinna har dödats i en smitolycka i den amerikanska delstaten Wisconsin, rapporterar lokala medier.

Flickorna var del av en scoutgrupp som plockade skräp längs med en landsväg, samtliga iklädda limegröna reflexvästar, när en svart jeep körde av vägen och in i flera av dem. Fordonet backade sedan ut på vägen igen och lämnade platsen, berättar polis och vittnen enligt tidningen The Star Tribune.

Annons

Två flickor och deras kvinnliga ledare dog omgående. Ytterligare två flickor fördes till sjukhus, där en av dem senare avled av sina skador. Den fjärde flickans tillstånd beskrivs som kritiskt.

Föraren, en 21-årig man, överlämnade senare sig själv till polisen. Det är för närvarande inte klarlagt varför han körde av vägen, eller varför han flydde.

Flickorna var alla lågstadieelever på en skola i staden Chippewa Falls som heter Halmstad, i trakter i västra Wisconsin dit många svenskar utvandrade. Sörjande kommer att samlas vid skolan för en vaka.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons