Annons
Nyheter

Tyska kidnappad i Somalia

En tysk sjuksköterska som arbetar för Internationella Röda korset (ICRC) i Somalias huvudstad Mogadishu har kidnappats av beväpnade män. - Vi fick rapporten minuter efter att hon förts bort och nu söker vi i hela området. Vi hoppas att vi ska hitta henne, säger en polis.(TT)
Publicerad 3 maj 2018
””

Kvinnans kollegor säger att kidnappare tog henne från organisationens bas i huvudstaden och förde ut henne via bakdörren till ett väntande fordon, och lyckades undvika säkerhetsvakterna vid huvudentrén.

Röda korset uppger sig vara i kontakt med flera myndigheter för att försöka se till att hon blir frigiven. Myndigheterna meddelar att en utredning har inletts.

Annons

Somalia är ett av de farligaste länderna för hjälparbetare. Tidigare har utlänningar, bland annat journalister och hjälparbetare, kidnappats av beväpnade gäng eller terrororganisationen al-Shabaab, som har begärt lösesummor.

Bombdåd och mord är vanliga i Somalia och al-Shabaab, som vill störta regeringen i Mogadishu, tar ofta på sig ansvaret.

Flera internationella hjälporganisationer, bland annat Schweiz-baserade ICRC, bidrar med hälsovård och andra hjälpinsatser i det krigsdrabbade Somalia.

I tisdags sköts en lokalanställd på Världshälsoorganisationen WHO till döds i Mogadishu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons